S-a lansat prima aplicaţie pentru mobil cu sursele de finanţare în sectorul ONG

0
670


Organizațiile non-profit pot afla toate sursele de finanțare pe care le pot accesa, direct de pe telefonul mobil. Aceasta, ca urmare a faptului că Asociația „Europa Digitală” și HornetMobile.ro au lansat prima aplicație pentru smartphone dedicată sectorului ONG, care centralizează sursele de finanțare ale organizațiilor și le ajută să eficientizeze procesul de atragere de fonduri din grant-uri naționale și internaționale.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre de Asociația de Relații Publice „Plus Communicatin”, aplicația „Grant ONG” a fost elaborată și dezvoltată în contextul în care aproape jumătate dintre ONG-urile românești afirmă că obțin informații privitoare la granturi din mediul online, iar nouă din zece consideră că o astfel de aplicație mobilă, care să ofere informații recurente despre finanțări ale sectorului non-profit, este imperios necesară, potrivit sondajului online denumit „Surse de informare pentru ONG-uri”, realizat de iVox, în perioada 1-31 octombrie 2016. 
Totodată, aplicația „Grant ONG” va oferi posibilitatea de a filtra după domeniile vizate de granturi și de a notifica utilizatorii, în timp real, printr-un push notification, în momentul când s-au lansat noi linii de finanțare pentru sectorul civic.
„În prezent există foarte multe portaluri și website-uri românești și internaționale care publică frecvent informații despre noile surse de finanțare pentru ONG, însă seturile de informații nu sunt prezentate într-un cadru standardizat, ceea ce scade drastic accesul la informații concrete și în timp util pentru aplicarea la acestea. În același timp, trebuie să ținem cont de creșterea foarte mare a numărului de ONG-uri românești din 2010 încoace. În prezent, numărul lor a crescut la peste 100.000 la sfârșitul anului 2016, dublu față de acum 6-7 ani, iar acest sector foarte important pentru o societate democratică trebuie să beneficieze de finanțări pentru a contribui la dezvoltarea Economiei sociale. Å¢inând cont de acest context, am decis să lansăm prima aplicație pentru Android și iOS, care să ajute sectorul non-profit să crească, să se autosusțină și să contribuie la dezvoltarea societății românești. Pe această cale invităm toate autoritățile de management și finanțatori să trimită detaliile granturilor pe adresa: granturi@europadigitala.ro, spre a fi publicate în aplicația mobilă”, a declarat, prin intermediul comunicatului de presă, Remus Lucuț, președintele Asociației „Europa Digitală”.
Aplicația „Grant ONG” este gratuită și este disponibilă pe Google Play și App Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here