Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, la Panciu, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”. Cu acest prilej, sala de festivități a unității de învățământ a găzduit spectacolul intitulat „Unirea, națiunea a făcut-o!”. Momentele artistice au fost susținute de: Ana Maria Gonciar (clasa a VI-a B) și Miruna Anicăi Ifrim (Grădinița 1), pregătite de profesoara Mirela Georgescu; Giada Giardinelli (clasa a IV-a C); Miruna Ciupercă (Clasa pregătitoare A), coordonator: învățătoarea Anișoara Vizitiu; Maria Lupu (clasa a IV-a A) și Elena Crancu (clasa a VIII-a C), pregătite de profesorul Silviu Roșu; Bogdan Oprea și Grupul folcloric al clasei a III-a B, coordonați de învățătoarea Elena Popa.
Programul a fost deschis cu Imnul Liceului, urmat de un omagiu adus cadrelor didactice de ieri și de azi, prin intermediul poeziei „Învățătorului”, de Adrian Păunescu, recitată de eleva Alexandra Corcoz (clasa a VIII-a A). Cei prezenți au păstrat un moment de reculegere pentru învățătoarea Nuța Ghețu, care și-a pierdut viața pe data de 28 decembrie 2016, în urma unui tragic accident rutier. În memoria acesteia, ansamblul folcloric al liceului, care a susținut o suită de dansuri populare, a primit numele învățătoarei care a promovat, în activitatea sa, tradițiile și obiceiurile populare din zona Panciu și din județul Vrancea.
Etapele înfăptuirii Micii Uniri au fost evocate de profesorul de istorie Mihai Adafini, iar profesorul Valeriu Jalbă Bandrabur a dat citire mesajului adresat Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”, de către Casa Regală a României, sub patronajul căreia unitatea de învățământ derulează, în pateneriat cu Primăria Orașului Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, proiectul intitulat „Sunt mândru că sunt român!”.
Prezent la manifestările prilejuite de Ziua Liceului Tehnologic, primarul Iulian Nica a felicitat elevii și profesorii, îndemnându-i să fie întotdeauna la înălțimea personalității domnitorului Alexandru Ioan Cuza, artizanul Unirii de la 24 ianuarie 1859 și patronul spiritual al instituției. „Ziua liceului este o zi a bucuriei. Este ziua tuturor celor care munciți și învățați aici, oferind, zi de zi, un plus de valoare acestei școli! Este ziua voastră, dragi elevi! Prin zâmbetul și veselia voastră, umpleți de viață și culoare această instituție! Este și ziua dumneavoastră, stimați profesori, care faceți posibile performanțele care contribuie la creșeterea prestigiului acestui liceu! Nu în ultimul rând, ziua Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza» este și ziua întregii comunități, pentru care această școală pregătește atât olimpici la toate disciplinele de învățământ, cât și copii talentați! La ceas aniversar, vă urez tuturor tuturor multă sănătate, fericire și satisfacții în toate! Dumneavoastră, profesorilor, vă doresc să aveți parte de elevi minunați, care să vă confirme așteptările iar vouă, dragi elevi, vă urez numai rezultele demne de interesul manifestat față de studiu și de cunoaștere!”, a declarat primarul Iulian Nica. Acesta a acceptat invitația de a se alătura participanților la eveniment într-o mare Horă a Unirii, care a încheiat manifestările prilejuite de Ziua Liceului și împlinirea a 158 de ani de Unirea Principatelor Române.