Concurs în memoria profesoarei Carmen Atarcicov la Colegiul Unirea

0
1420


Consiliul Școlar al Elevilor (CSE) din cadrul Colegiului Național Unirea organizează cea de-a IV-a ediție a concursului „Unirea și uniriștii”, denumit anul acesta „În memoriam Carmen Atarcicov”. „De această dată există o schimbare: cu multă părere de rău, începând de la această ediție nu mai este alături de noi doamna profesor în colaborare cu care se făcea concursul, prof. Carmen Atarcicov, însă în memoria dumneaei am denumit concursul începând cu acest an «In memoriam Carmen Atarcicov». Regulile și bibliografia însă rămân neschimbate”, se arată pe pagina de facebook a CSE Unirea.
Concursul va avea loc pe 23 ianuarie. Pentru a putea participa la acesta, doritorii trebuie să formeze echipe de câte trei membri, cu condiția să fie din aceeași clasă. Într-o echipă trebuie să fie un singur membru care a participat la edițiile anterioare. Concursul este format din două probe: una teoretică, în care participanții vor avea de răspuns la 9 întrebări, din care 3 vor face referire la istoria liceului, 3 la Unirea de la 24 ianuarie 1859, iar ultimele 3 din viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Cea de-a doua probă este practică, ce presupune ca elevii să ofere un răspuns original la întrebarea „Ce înseamnă pentru voi Unirea?”.
Bibliografia pentru partea teoretică a concursului este următoarea: Capitolele 6 și 7, respectiv paginile 78-98 din Monografia Colegiului Național „Unirea” care se găsește la biblioteca liceului, „Alexandru Ioan Cuza” de Constantin C. Giurescu, editura Militară, București 1973, paginile 7-39. Bibliografia se poate găsi și la adresa http://bit.ly/2jDYzJf
Echipele se vor înscrie în concurs pe pagina de facebook a CSE Unirea sau la președinta organizației, Roxana Rogoz, până la data de 22 ianuarie, inclusiv.
Concursul va avea loc pe 23 ianuarie, începând cu ora 10:00, la Colegiul Unirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here