Elevii pasionați de robotică se pot înscrie la cursurile profesorului inginer Săndel Agache

0
716


Reprezentanții Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională au anunțat că au început înscrierile pentru cursul de robotică educațională, termenul limită fiind joi, 12 ianuarie. Elevii interesați și pasionați de robotică și informatică aplicată se pot înscrie prin depunerea unei cereri, de către elev sau părinte, la secretariatul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, în care să menționeze numărul de telefon al elevului și adresa de poștă electronică. Mai multe detalii despre centrul de robotică și despre activitatea lor se găsesc pe https://roboticaexcelentavrancea.wordpress.com/ .
    Înscrierile se fac la secretariatul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, deoarece doritorii pot avea în acest fel și o discuție cu profesorul inginer Săndel Agache, coordonatorul cursului, de la care pot afla programul de lucru și toate cerințele. „Centrul de Excelență pentru Robotică Educațională își va continua activitatea și în anul 2017. Anunțăm că înscrierile se fac personal la secretariatul Colegiului «Edmond Nicolau», în considerentul că se vor putea purta discuții preliminare cu profesorul inginer Săndel Agache, care este coordonatorul cursului. Elevii trebuie să fie foarte dornici să facă parte din echipa Centrului de robotică și să fie buni pentru asta. Aici se întâlnesc cu domnul Agache, se pun de comun acord pentru următoarele cursuri, discută despre programul pe care îl vor avea și despre alte detalii importante atât pentru elevi, cât și pentru profesor „, a declarat directorul Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau”, profesorul inginer Gabriel-Mihai Danielescu.
    O problemă cu care se confruntă Centru de robotică din Vrancea este legată de partea materială, deoarece colegiul nu dispune de dotarea necesară pentru fiecare elev înscris, așa că cei care au posibilitate, își cumpără materialele necesare realizării proiectelor. Colegiul le pune la dispoziție cursanților aparatură și materiale, însă nu sunt suficiente pentru toți elevii, așa că se formează echipe, în care lucrează mai mulți.    De obicei, la începutul cursului sunt aproximativ 30 de elevi, dar pe parcurs mulți dintre ei renunță din diferite motive, la final ajungând doar 3 sau maxim 4 elevi, care sunt și cei mai buni.
    Urmează să se stabilească în zilele următoare modul de selecție a elevilor, o variantă fiind aceea ca elevii să fie testați după câteva cursuri.
În 2016, echipa de la Centrul de robotică a participat la „World Robot Olympiad” de la New Delhi, India. Lotul olimpic al Centrului de Excelență pentru Robotică Educațională de la Focșani a fost format din elevii Cezar Ștefănel Holban, de la Colegiul Economic și Marian Cosmin Lupu, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, îndrumați de profesorul inginer Săndel Agache. Echipa din Focșani a participat la categoria Standard III – Senior High, clasându-se printre primele 28 de echipe la nivel mondial, competiția la această categorie fiind câștigată de Japonia, echipa care a câștigat și în 2015. A fost un rezultat bun pentru România, dat fiind faptul că aceasta este cea mai mare competiție de robotică educațională din lume și reunește în faza de start peste 20.000 de echipe din peste 50 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here