Află câte vacanțe mai au elevii, până la sfârșitul anului școlar

0
1573


Vacanța de iarnă a elevilor se apropie de final, 8 ianuarie fiind ultima zi liberă, potrivit Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Elevii nu vor merge prea mult la școală, căci pe 3 februarie vor intra în vacanța intersemestrială, care va ține o săptămână, până pe 12 februarie.
    Semestrul al II-lea are 16 săptămâni, în perioada 13 februarie – 16 iunie. Elevii din învățământul preuniversitar vor fi în vacanță din data de 15 aprilie, în zilele de 17 și 18 aprilie fiind Paștele, până pe 30 aprilie. Anul școlar 2016-2017 se va încheia pe 17 iunie, iar pe 10 septembrie vor începe cursurile în anul școlar 2017-2018.
    Clasele terminale din învățământul liceal, vor finaliza cursurile mai devreme, respectiv pe 26 mai, iar pentru cei de clasa a VIII-a cursurile se încheie pe 9 iunie 2017.
    Programul național „Școala altfel” se desfășoară pe o perioadă de 5 zile consecutive lucrătoare, în timpul anului școlar, și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia școlii. Unitățile de învățământ, din ciclurile preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional sau postliceal, pot opta pentru următoarele perioade: pentru învățământul preșcolar și primar 27 februarie – 31 martie sau 15 mai – 9 iunie. Perioada aferentă programului „Școala altfel” nu coincide cu perioada în care sunt susținute tezele semestriale. Elevii dau teze, de regulă, după parcurgerea programei școlare, cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.
    În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climaterice locale speciale și de specificul școlii, inspectoratele școlare pot aproba, la cererea conducerii unităților de învățământ, modificări ale structurii anului școlar. Acestea pot fi aprobate numai dacă se asigură cele 169 de zile de cursuri prevăzute de lege, precum și posibilitatea ca toți elevii să participe la toate examenele și evaluările naționale organizate în sistemul național de învățământ.
     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here