Scandal la UPU de Crăciun. O coadă de lingură, o unghieră, sârmă şi un holşurub găsite în stomacul unui pacient

3
11451


Personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani nu prea a avut liniște de Crăciun. Atât în ajunul Crăciunului cât și în primele zile de sărbătoare, vrâncenii au îngroșat rândurile de așteptare la UPU. Printre aceștia s-au numărat și mai mulți tineri, care pe fondul consumului excesiv de licori bahice, au devenit recalcitranți, fapt ce a dus ulterior la nevoia de îngirjiri medicale.
Astfel, în ajunul Crăciunului, la UPU a ajuns un tânăr bătut, care însă a refuză internarea, fiind grăbit, probabil, să se întoarcă la programul festiv. „B.I., bărbat în vârstă de 23 de ani, din localitatea Negrilești, traumatism cranio facial cu escoriații multiple prin agresiune. Pacientul refuză internarea”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Și un tânăr din comuna Vânători, sat Mircești, a refuzat internarea, deși a ajuns bătut la UPU. „S.D., bărbat în vârstă de 20 de ani, din localitatea Mircești, traumatism facial prin agresiune. Pacientul refuză internarea”.
În cazul unui tânăr din București, agresat fizic la Panciu, s-a lăsat cu reclamație la poliție. Potrivit unor surse, el a fost adus cu traumatism cranio cerebral la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, unde în timp ce aștepta consultul a provocat un mare scandal, supărat că nu este tratat cu prioritate. La intervenția agenților de pază, în timp ce aceștia încercau imobilizarea scandalagiului rănit, din buzunarul rănitului a căzut o pungă cu droguri. Au fost chemați imediat polițiștii care l-au încătușat pe scandalagiu și l-au dus la secție. „C.C.F., bărbat de 25 de ani, din București, traumatism cranio cerebral deschis prin agresiune, persoană necunoscută, refuză orice investigație medicală”, se precizează în buletinul de presă al Spitalului Județean de Urgență.
O bătrână din comuna Suraia a căzut de pe bicicletă și a ajuns la UPU cu multiple traumatisme și leziuni în zona capului și a feței, dar a refuzat internarea. „D.I., femeie în vârstă de 82 de ani, din comuna Suraia, traumatism cranio cerebral acut închis și traumatism facial, prin cădere de pe bicicletă, escoriații fronto-nazale și plagă buză superioară, hipertensiune arterială în tratament, puseu remis. Pacienta refuză internarea”.
Un alt tânăr din Focșani a ajuns la UPU după ce a fost bătut. Acesta prezenta mai multe lovituri în zona feței. „M.G., bărbat în vârstă de 26 de ani, din Focșani, traumatism facial și piramidă nazală cu edem ochi stâng prin agresiune. Bilet de trimitere ORL”. Un bătrân din Galați a fost accidentat rutier și a fost internat în cadrul secției de chirurgie. „S.P., bărbat în vârstă de 77 de ani din Galați, politraumatism prin accident rutier. Pacientul se internează în secția de chirurgie”.

Femeie bătută de concubin

O femeie din comuna Sihlea a ajuns la UPU vineri, după ce a fost lovită în zona feței de concubin, dar a refuzat internarea. „B.C., femeie în vârstă de 25 ani, din comuna Sihlea, traumatism cranio facial, cu plagă contuză temporală stângă prin agresiune. Bătută de concubin. Refuză internarea”. În ajunul Crăciunului, un bătrân din Focșani a căzut după bicicletă și a ajuns la spital rănit în zona feței, dar și el a refuzat internarea. „V.G., bărbat de 74 de ani, din Focșani, plagă contuză sprâncenară dreaptă prin cădere de pe bicicletă, contuzie toracică și cot drept. Refuză internarea”.
Un bărbat din Panciu a ajuns la UPU, după ce a fost implicat într-o bătaie, dar și acesta a refuzat să fie internat. „V.M., bărbat de 42 de ani, din Panciu, entorsă pumn stâng, contuzie toracică prin agresiune. Pacientul refuză internarea”. O tânără din Tecuci a ajuns tot la UPU, după ce a suferit un accident rutier. „A.A., femeie de 19 ani, din Tecuci (Galați), traumatism cranio-cerebral și gleznă stângă prin accident rutier. Pacienta nu se internează”. Un tânăr, din comuna Ivești, a ajuns bătut la UPU Focșani, dar a refuzat să fie internat. „B.D., bărbat de 25 de ani din localitatea Ivești, traumatism cranio facial prin agresiune. Refuză internarea”.
Un tânăr din Focșani, după ce a băut în exces, a ajuns la UPU lovit în zona feței. Ulterior i s-a recomandat examen psihiatric. „C.I.S., bărbat de 24 de ani din Focșani, traumatism facial cu plagă contuză suprasprâncenară stângă, stare de ebrietate. Pacientului i se recomandă examen psihiatric”.
Un bărbat din comuna Găgești a fost adus la UPU cu multiple leziuni, datorate unui accident rutier și se află internat pe secția de ortopedie. „D.V., bărbat din comuna Găgești, politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio cerebral acut închis, traumatism coloană lombară, contuzie toracică, bazin și femur drept. Internat ortopedie”. O femeie din Timiș a fost adusă la urgențe cu traumatism toracic și la brațul drept. „S.M., femeie din Timiș, comuna Variaș, traumatism toracic și antebraț drept prin agresiune. Pacienta nu se internează”.

A înghițit otravă de șoareci

Surse din cadrul spitalului spun că și un detinut din Penitenciarul Focșani, având probabil lipsă de fier, a înghițit o coadă de lingură, o unghieră, sârmă și un holșurub, motiv pentru care a fost transferat la spital. Aceleași surse mai spun și că un bărbat de 58 de ani, din Odobesti, s-a urcat pe o biserică în ruine, din localitate, el fiind în ușoară stare de ebrietate, pentru a face niște poze. A căzut de la înălțime, motiv pentru care a fost transportat la spital cu fracturi de bazin, stern și șold.
De asemenea, o femeie din comuna Valea Sării a încercat să se omoare mâncând otravă de șoareci. „C.M., femeie în vârstă de 55 de ani din comuna Valea Sării, ingestie voluntară substanțe toxice (otravă de șoareci), tentativă de suicid. Internată secția interne”. Un tânăr din Soveja a ajuns la UPU cu multiple lovituri, dar nu a avut nevoie de internare. „S.G., bărbat de 25 de ani din Soveja, policontuzionat prin agresiune. Nu se internează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here