Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Șah – Focșănenii au câștigat trei turnee din trei la Tecuci!


Tecuciul a găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, „Cupa Club Art” organizată de Asociația „Mai buni prin artă”. Și-au disputat întâietatea 39 de copii în vârstă de până la 12 ani din Focșani, Galați, Tecuci, Brăila, în trei turnee.
În turneul A, rezervat celor mai bun șahiști legitimați, până în 12 ani, primele patru locuri au fost ocupate de focșăneni, în ordinea: Sebastian-Ștefan Ciobanu, Mihnea-Iustin Baciu, Ștefan Dănilă, Cristian-Eduard Simon.
În turneul B, cu participarea șahiștilor cu valoare medie, primii au fost Sebastian-Mihail Potlog, de la CSM Focșani 2007, Diana Moisi, de la CS Micul Prinț Brăila, Alexandru-Ionuț Borza, de la CSM Focșani 2007 și Cristian Bivol, de la ACS Genius Galați.
Începătorii s-au întrecut în turneul C în care au concurat sportivi în curs de inițiere sau inițiați de curând, majoritatea, nelegitimați. A câștigat Luca Coroiu, de la CSM Focșani 2007, cu șapte puncte din șapte posibile, urmat de Gheorghe Matei și Meda Guțanu, de la ACS Genius Galați și Elena Lupu, de la CS Olimp Șah Focșani.
S-au mai remarcat în „Cupa Club Art” Gabriel-Ionel Bitere, Cristian-Gabriel Ungur, Alex-Ștefan Zlata și David-Mihai Andrei, toți concurând cu bune rezultate la turnee pentru vârstă mai mare decât a lor! De apreciat a fost și evoluția speranțelor Ileana-Veronica Nițu, Elena Lupu și Andrei-Dănuț Neagu, ultimul debutant într-un concurs oficial.     
Competiția de la Tecuci, organizată de Mihaela Gogorianu și Romina Ramona Pavel a avut și sprijin vrâncean: arbitrajul și baza materială a fost asigurată de focșănenii Mihai Strâmbu și Anton Soare, împreună cu gălățeanul Ionel Covrig.
         Tot la sfârșitul săptămânii trecute, un alt șahist focșănean de perspectivă, Vali Corbu, a jucat într-un turneu la Tulcea unde a obținut 5 puncte din șapte partide.
Următorul concurs pentru cei mai mici șahiști va avea loc la Galați la mijlocul lunii ianuarie unde timp de două zile se vor întrece copii de grădiniță și din clasele pregătitoare, urmat la Focșani de concursul dedicat Unirii Moldovei cu Muntenia de la 24 ianuarie 1849.
Anton Soare, cel care mi-a trimis textul folosit ca suport pentru acest articol a ținut să precizeze că focșănenii au trecut Siretul, dinspre Tecuci spre Focșani cu toate trofeele puse în joc, nelăsând nimic pentru brăileni sau gălățeni, altfel, competitori redutabili!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?