Concert al Corului Mica Pastorală la Liceul Pedagogic

2
742


    În cinstea Sfintei Sărbători de Crăciun, liceenii de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” au organizat o serbare impresionantă, ce a cuprins colinde populare și internaționale, ei fiind pregătiți de profesorul Dumitru Săndulachi, împreună cu profesoara suplinitoare Cristina Bujor. Prezenți la serbare au fost elevi din liceu, directorul instituției, profesori, chiar și câtiva absolvenți ai unității și foști membri ai Corului Mica Pastorală.
    Coriștii au transmis emoții puternice publicului, care a rămas impresionat de pregătirea lor vocală. Evenimentul a debutat cu un frumos discurs ținut de dirijorul corului, continuând cu colinde populare românești interpretate pe o singură voce sau pe patru voci, dar și colinde internaționale bine cunoscute. La final, toată lumea prezentă a cântat „La mulți ani!”.
    „Am derulat astăzi, 21 decembrei 2016, la Liceul Pedagogic, un concert de colinde, intitulat  «Iată vin colindători!», susținut de corul mixt Mica Pastorală, care a prezentat un concert de colinde, colinde armonizate de compozitori români și străini, dar și colinde nearmonizate, în stil popular, așa cum se cântă la fereastră de un colindător, de doi sau de un grup de colindători. Am vrut să readucem în spectacolul nostru tradiția strămoșească a colindului și a cântecului de stea, o mărturie a dăinuirii poporului român pe aceste meleaguri, ca o misiune a școlii de a păstra aceste tradiții și de a le transmite mai departe. În contextul actual al globalizării, pe toate planurile, trebuie să ne păstrăm tradiția și obiceiurile noastre strămoșești, pentru că acestea ne dau identitate și personalitate, nouă, poporului român, ca urmași ai dacilor și ai romanilor așa cum spune chiar și un colind. Copiii au cântat cu multă plăcere și sinceritate, pentru că asta se și urmărește pe scenă, să se cânte cu sinceritate, cu dragoste, cu trăire. În sala unde a avut loc spectacolul, emoția a cuprins pe toți participanții, elevi, profesori, absolvenți ai liceului, actuali studenți, medici rezidenți, și spun acest lucru cu multă mândrie, mai ales că medicul rezisdent, Costel Coroiu, a fost membru al corului nostru timp de 4 ani. Emoția a fost cuvântul de ordine al spectacolului nostru și bucuria vestirii marelui eveniment, Nașterea Domnului Nostru Iisus Hristos, veste dată de copiii din Corul Mica Pastorală, asemenea cetelor de îngeri și magilor, care au preamărit și vestit acest moment crucial al Ortodoxiei noastre. S-a recitat plugul, au fost spuse cuvinte deosebite pentru cei prezenți, colindătorii semănându-i, sorcovindu-i și urându-le La Multi Ani cu sănătate și cu belșug în anul care se apropie. Le mulțumesc copiilor, pentru că au cântat atât de frumos, cu iubire și cu dragoste, și le mulțumesc și colegilor mei pentru contribuția adusă la pregătirea acestui program. La mulți ani tuturor și sărbători binecuvântate”, a precizat Dumitru Săndulachi, dirijorul corurilor Mica Pastorală și Corul profesionist Pastorala și profesor de educație muzicală la Liceului Pedagogic.
Cristina Bujor, noua colegă a profesorului de muzică, dar și membră a Corului Pastorala, s-a implicat în realizarea spectacolului, asigurând tehnica și negativele pentru interpretarea colindelor internaționale.
    Felicia Panaite, directorul instituției, le-a mulțumit coriștilor și profesorilor de muzică pentru momentele frumoase prezentate și le-a urat tuturor Crăciun Fericit și un an nou plin de realizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here