GALERIE FOTO: „Spiridușii peda” de la Liceul Pedagogic au împărțit daruri colegilor mai mici

4
2509


Mai mulți tineri ai Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Focșani au fost pentru o zi Spiriduși ai Moșului, oferind cadouri colegilor de la clasele mai mici. Activitatea a avut loc ieri. Este vorba de proiectul „De la suflet pentru suflet”, inițiat de Luminița Alban, profesor consilier școlar și psihologul liceului. „Am inițiat proiectul «De la suflet pentru suflet» împreună cu elevi, activitatea de azi (ieri-n.r.) numindu-se «Spiridușii peda», realizat cu clasele a IX-a A, la care diriginte este Brăduț Apostol, și elevii s-au implicat prin faptul că au făcut voluntariat la firma Zanfir, de unde au primit dulciuri, rechizite și cărți; a IX-a B cu diriginte Carmina Corbeanu, a X-a E, diriginte Mioara Ghiu, elevi care au răspuns primii apelului meu, a XI-a B – diriginte Liliana Bratu, unde elevii au strâns jucării de pluș, și au făcut diplome hand made, în mod special elevele Mihaela Glăvan și Alexandra Turtoi, și clasa a XII-a A cu diriginte Felicia Panaite. Mă bucur că diriginții au înțeles acțiunea caritabilă la care au participat liceenii. S-au implicat în mod special fetele: Simona Munteanu, Emilia Simona Danțiș, Roxana Maria Vlad, Andreea Bianca Hurmuz, Florentina Mircea, Denisa Mititelu, Geanina Gurbet, Andreea Carabă, Giulia Arbunea, Medeea Baldin, Valentina Ostafie, Florina Dima, Bianca Caraiman, dar și alți colegi”, a declarat Luminița Alban. „Scopul activității de astăzi, «Spiridușii peda», a fost apropierea dintre elevii claselor de liceu, în mod special clasele de învățători educatori, care sunt viitoare cadre didactice, și copiii de la clasele mici. Am vrut să demonstrăm altruismul și solidaritatea față de copiii de la step by step, clase în care se află și copii defavorizați. Cadourile s-au realizat într-un mod în care copiii defavorizați să nu fie discriminați”, a adăugat psihologul.
    Caraiman Bianca a propus ca „spiridușii” să meargă și la Modulul Familial de la Dumbrăveni, cu câteva haine și dulciuri. „Am primit acordul domnului primar de la Dumbrăveni să mergem la centrul de copii și ne-a pus la dispoziție un microbuz de 16 persoane, cu care ne vom deplasa de la liceu până acolo. Acolo sunt 15 copii care vor primi haine care sunt în stare bună, strânse de noi în liceu, și dulciuri”, a spus aceasta.
    Spiridușii au fost și ei răsplătiți de elevii unei clase cu felicitări și globulețe făcute chiar de ei. Bucuria nu a fost numai a celor mici, ci și a celor care au dăruit, care au văzut cât de mult s-au bucurat de cadouri cei care le-au primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here