GALERIE FOTO: Lansare de cărți și momente artistice la Inspectoratul Școlar

4
1200


În sala mare a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea a avut loc, ieri, un concurs interjudețean, din cadrul unui proiect structurat pe două părți, respectiv „O zi la Muzeu”, desfășurat la Muzeul Unirii Vrancea, și „Deschide ușa creștine”, desfășurat la ISJ Vrancea, aflat la a III-a ediție. 
Concursul a avut trei secțiuni, respectiv Istorie, care s-a desfășurat la muzeu, copiii vizionând un filmuleț despre regele Carol, iar fiecare școală a prezentat un mic program artistic. A doua secțiune a fost cea de Literatură, fiind lansate mai multe cărți, scrise de Culiță Ușurelu și Zenovia Ușurelu, Elena Spătaru și Ioaniche Bălan. Prima carte lansată a fost „Colosul din Focșani”, a scriitorului Culiță Ușurelu, în care este descrisă cunoscuta fabrică ISEH. Cartea Zenoviei Ușurelu este dedicată copiilor de până în clasa a III-a și se numește „De vorbă în…scris”. În ea se regăsesc povestioare scurte și pe înțelesul celor mici. Cartea Elenei Spătaru, o tânără din Moinești, se numește „Dorințele mele”, în care autoarea și-a scris gândurile și dorul de țară, deoarece locuiește în Italia. „Călăuza Ortodoxiei în familie și societate” este cartea scrisă de Ioanichie Bălan, în care se discută importanța credinței în familie.
    Muzică a fost cea de-a treia secțiune a proiectului, unde corurile mai multor școli din județ au încântat publicul. Ultimele două secțiuni s-au îmbinat, după fiecare carte lansată având loc un mic recital al corurilor de la Școala Nicolae Iorga din Focșani, Școala Gimnazială din Panciu, Școala Gimnazială „Simion Mehedinți” din Soveja, reprezentată de clasa I, Școala din Suraia, Școala primară Păulești, Școala Gimnazială nr.3 din Focșani și Școala Cârligele. „Inițiativa profesorului Gheorghiță Popa de a aduna foarte multe școli în cadrul proiectului «Deschide ușa creștine» mi se pare de admirat și de urmat. În cadrul acesteia, s-au lansat cărțile «Colosul din Focșani» în care se află istoria neromanizată a cunoscutei fabrici ISEH, dar și cartea «De vorbă în… scris» a Zenoviei Ușurelu, precum și «Dorințele mele» a poetei Elenei Spătaru, care trăiește în Italia. Iar adaptat la proiect, e cartea «Credință în familie și societate» a lui Ioaniche Bălan. Ca impresie, pot spune că toți copiii au venit bine pregătiți și cu mare bucurie la acest concurs. Toate grupurile corale școlare au primit diplome și bineînțeles felicitările adulților. Nu ar fi rău să fie cât mai mulți astfel de inițiatori ca învățătorul Popa de la Panciu”, a declarat Culiță Ușurelu.
    La sfârșit, elevii au primit câte un pachețel din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here