SCANDAL la Liceul Pedagogic! Mama unei eleve este nemulțumită că profesoara de religie și-a adus copilul bolnav la școală

42
12692


O femeie din Focșani, a cărei fetiță învață la Liceul Pedagogic, este nemulțumită de faptul că elevii nu stau acasă atunci când suferă de viroze sau alte boli contagioase. Monica Nazare (FOTO) ne-a declarat că fetița ei este elevă în clasa a V-a, iar săptămâna trecută, copilului profesoarei de religie, care învață în aceeași clasă, a venit la ore deși nu s-a simțit bine și chiar a vomitat. Drept dovadă, susține femeia, ieri în clasă mai erau câțiva elevi, restul fiind bolnavi.
Monica Nazare ne-a precizat că ieri a fost la școală pentru a-i cere socoteală profesoarei de religie. „Săptămâna trecută, copilul profesoarei de religie a venit la școală deși era bolnav, ba chiar a și vomitat. Profesoara mi-a spus că l-a adus la școală pe motiv că nu a avut cu cine să-l lase acasă. Nu mi se pare deloc normal. Vin sărbătorile, ce faci cu un copil bolnav? Plus că trebuie să-i dai medicamente dacă se îmbolnăvește și chinui copilul. Eu astăzi (ieri-n.r.) am fost la școală să-i duc fetiței o mască și m-am întâlnit cu profesoara. În clasă mai erau câțiva elevi. Recunosc faptul că am ridicat tonul, dar eu nu vreau să stau acasă cu copilul bolnav din cauză că dumneaei nu are cu cine își lăsa copilul. Am vorbit și cu doamna directoare, care a fost foarte înțelegătoare, dar și cu inspectorul școlar general, care m-a trimis la directoare. Un lucru vă spun: să ferească sfântul să se răzbune pe copil pentru că am avut curajul să vorbesc„, a spus Monica Nazare.
Profesoara de religie, Nicoleta Stanciu, a formulat sesizare scrisă la conducerea Liceului Pedagogic, în care susține că a fost agresată verbal de mama elevei sale. Ea a arătat, în sesizare, că starea de sănătate a copilului său nu era așa de gravă încât să necesite îngrijiri la domiciliu. „Eu am făcut o sesizare la directorul instituției cu ce s-a întâmplat. Copilul s-a simțit puțin rău miercuri (14 decembrie-n.r.) și a vărsat o singură dată, în ora de matematică, dar a mers la baie. Orice mamă dacă vede că îi este rău copilului, nu îl lasă la școală. Băiatul nu a avut alterată starea de sănătate așa încât să necesite repaos la domiciliu. În toate clasele se tușește, este o viroză, ar trebui să stea toți copiii acasă? De vineri, copilul meu nu mai tușește. Doamna a adus cuvinte obscene și injurii atât la adresa mea cât și la adresa instituției, cuvinte care au fost auzite de elevi și de alți profesori„, a declarat profesoara.
Potrivit directoarei Felicia Panaite, unitatea de învățământ are asistent medical care verifică starea de sănătate a elevilor, dar nu în fiecare zi. Controalele sunt intensificate când sunt semnalate astfel de cazuri.

„Un copil care se simte rău trebuie ținut acasă”

Medicul Marina Maiorov, din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP), spune că dacă un copil se simte rău, el nu trebuie adus la școală. Aceasta a promis că se va interesa despre situația de la Liceul Pedagogic. „Nu știu nimic, nu am fost informată despre existența unui asemenea caz. Normal este să mă informeze ori un medic al instituției respective, ori asistenta de acolo. Nu știu despre ce boală este vorba. Nu cred că de la el s-au îmbolnăvit și alții. Un copil care se simte rău trebuie ținut acasă și dus la medic. Există niște reguli care spun că profesorul care are prima oră de curs, poate să constate dacă un copil se simte rău și să-l trimită acasă. Nu are cineva cum să facă triaj în fiecare zi, pentru că nu există personal suficient. Un singur medic nu poate să vadă câteva sute de copii într-un interval de câteva ore, decât dacă un profesor solicită sau merge copilul la cabinetul școlar, dacă se simte rău. Am să sun să mă interesez de această situație. Direcțiunea școlii putea să mă sune și să-mi comunice, dar nu a făcut-o nimeni”, ne-a declarat doctor Marina Maiorov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here