GALERIE FOTO: Elevii Școlii Postliceale „Vasile Alecsandri” au colindat pacienții Spitalului Județean

0
1594


    Elevii Școlii Postliceale  „Vasile Alecsandri” au colindat ieri copiii din secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani, pacienții secției de Reumatologie, pe cei ai secției de Oncologie, dar și pe managerul spitalului, Constantin Mândrilă, care le-a deschis porțile unității și i-a primit cu brațele deschise.
Inițiativa a aparținut Școlii Postliceale Sanitare și a fost pentru prima dată când elevii ei au mers să-i colinde pe pacienții spitalului și să le ofere fructe și dulciuri. În total au participat 40 de elevi din anul I și II, atât de la specializarea Asistenți Medicali Generaliști, cât și de la specializarea Asistenți Medicali de Farmacie. De coordonarea și instruirea acestora s-a ocupat profesor Claudia Codrescu, iar banii necesari acestei acțiuni au fost din contribuția cadrelor didactice și a elevilor.
    Profesoara Claudia Codrescu ne-a spus că Școala Postliceală „Vasile Alecsandri” se bucură de o colaborare deosebită cu spitalul. „În această acțiune am avut sprijinul directoarei de îngrijiri Cătălina Dumbravă și al domnului director Constantin Mândrilă. Este în tradiția Școlii Postliceale Sanitare”Vasile Alecsandri” Focșani ca în luna decembrie elevii ei să ducă spiritul Crăciunului și al sărbătorilor de iarnă în căminele de bătrâni, centrele de plasament și familiile defavorizate din localitățile județului Vrancea. Anul acesta am gândit acțiunea din Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” ca un antidot al suferințelor celor mici și nu numai și am sperat că mesajul nostru va aduce un strop de bucurie în sufletul celor care ne ascultă” a mai spus profesoara Claudia Codrescu.
    Într-adevăr, vizita elevilor sanitari a adus multe zâmbete pe chipurile pacienților, în special pe cele ale copiilor, care s-au bucurat nespus să fie colindați și să primească fructe și dulciuri. De asemenea și personalul medical din secțiile în care au mers s-a bucurat de vizita viitorilor lor colegi și i-au primit pe aceștia cu bomboane și prăjituri. Într-un salon al secției de Oncologie, o femeie a plâns, la vederea atâtor tineri frumoși, cu glasuri calde, veniți să vestească sărbătorile de iarnă.

Spitalul Județean de Urgență s-a pregătit de sărbătoare    

    La intrarea în secțiile pe care le-au colindat viitorii asistenți medicali am văzut brăduți împodobiți și decorați cu luminițe multicolore. La plecare am putut observa că și exteriorul clădirii spitalului urma să fie decorat cu instalații de iarnă, care vor lumina spitalul în prag de sărbători. După ce au făcut turul secțiilor, elevii au trecut și pe la managerul spitalului, Constantin Mândrilă, și l-au colindat. „Vă mulțumesc din suflet că ați venit la noi și că ați adus un strop de bucurie în inimile celor internați! Vă mulțumesc că ați bucurat copiii și i-ați făcut să zâmbească! Felicitări pentru ideea dumneavoastră!”, a spus Constantin Mândrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here