Echipa Școlii Ion Basgan din Focșani a câștigat premiul întâi la „Bursa Școlară” organizată de Premium Porc și va primi un laborator e-learning format din 15 PC-uri, imprimantă precum și o tablă inteligentă, conectată la un calculator și dotată cu softuri educaționale. Ediția din acest an a Bursei s-a desfășurat sub egida „Ferma antreprenorială” și a fost organizată, duminică, la Sala Polivalentă. Valoarea totală a premiilor oferite de compania Premium Porc a depășit 15 mii euro însă mai importată este implicarea copiilor, a părinților și profesorit în realizarea unor proiecte care să stimuleze imaginația, lucrul în echipă dar să aibă și o finalitate practică.
Echipele au organizat standuri la care au prezentat proiectul la care s-au gândit. Fiecare echipă a fost formată din opt elevi și un profesor coordonator. Premierea echipei câștigătoare a fost făcută ținând cont de trei criterii, respectiv un sfert din punctajul final l-a reprezentat numărul de like-uri primit de proiect pe pagina de facebook, încă un sfert din punctaj a fost numărul de voturi primit de la vizitatori pe parcursul Târgului Specializat al Antreprenorului. Nu în ultimul rând, votul juriului a adus jumătate de punctaj. Juriul a fost format din Rareș Popelca, reprezentant al companiei Premium Porc Group, inspectorul școlar Aurora Lefter și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.
La standurile amenajate în Sala Polivalentă au expus proiecte echipele de la Școala Ion Basgan – proiectul „Sănătate într-o ceașcă”, Școala Gimnazială Andreiașu de Jos- proiectul „Perseverențele”, Prietenii Cărții de la Biblioteca Publică Odobești – proiectul „Green Business”, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”, Odobești – proiectul „Brutarul Priceput”, Școala Gimnazială Nereju Mic – proiectul „Tinerii antreprenori nerejeni”, Școala „Duiliu Zamfirescu” – proiectul „Ferma viitorului”, Școala Gimnazială ,,Alexandru Vlahuțăââ Gugești – proiectul „Atelierul nostru”, Åcoala Gimnazială „Ioan Vodă cel Viteaz”, Slobozia Ciorăști – proiectul „Regatul liniștii”, Școala Gimnazială „Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia” Popești – proiectul „Lăstarul”, Școala Gimnazială Nr. 1, Biliești,- proiectul „Antreprefarm”, Școala Gimnazială Măicănești – proiectul antreprenorial – „Fabrica de Vise”, Școala Gimnazială Movilița – proiectul „Școala Antreprenorilor”, Åcoala Gimnazială Nr.2 Bordeasca Veche – proiectul „Apimondia”.
La final, proiectul „Sănătate într-o ceașcă” al elevilor de la Școala Ion Basgan a obținut cel mai mare număr de like-uri dar și un punctaj maxim din partea juriului. „Toți sunteți câștigători dar în evaluarea proiectelor dumneavoastră a contat extraordinar de mult faptul că trebuie, în principal, ca elevii să fie implicați, trebuie un proiect viabil, un proiect care să fie realizat ușor, în cel mai scurt timp și cu un efort cât mai mic pentru că știm că voi, elevii, aveți mai mult timp liber la dispoziție și mai puțini bănuți. De aceea și inițiatorul acestui concurs s-a gândit ca dumneavoastră să beneficiați de avantajele unei asemenea laborator de informatică care să vă permită să vă dezvoltați cunoștințele. Proiectul câștigător implică foarte mult copiii, înseamnă foarte multă sănătate”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.
Premiu special pentru tradițiile prezentate de elevii din Nereju
Locul al doilea a revenit echipei din Gugești, cu proiectul „Atelierul nostru” iar premiul a constat în câte un laptop pentru fiecare membru al echipei. „Este o mare onoare să vedem că, de la an la an, numărul de participanți crește. Aceasta înseamnă că oamenii, școlile, profesorii coordonatori decid să se implice și aceasta este unul dintre cele mai importante aspecte. Felicit toate cele 13 echipe care au venit aici și care s-au prezentat foarte bine. Cu siguranță că ne vom vedea și la anul”, a spus reprezentantul Premium Porc, Rareș Popelca. Acesta a oferit și un premiu special pentru echipa școlii din Nereju. A fost o decizie luată în timpul concursului și răsplătește eforturile echipei care a adus la Focșani câteva din tradițiile vrâncenești. Fiecare membru al echipei urmează să primească în cursul acestei săptămâni câte un smartphone și diplomele din partea organizatorilor. „Este o echipă aflată la a doua ediție și care duce mai departe tradițiile românești pe care considerăm cu tărie că e foarte important să le păstrăm vii prin acești copii”, a precizat reprezentantul companiei Premium Porc, Rareș Popelca.
Premiul al treilea a revenit echipei de la Măicănești, pentru proiectul „Fabrica de Vise”. Premiul a fost oferit de inspectorul școlar Aurora Lefter. „Am vizitat standurile iar toate echipele au propus idei îndrăznețe. Copiii s-au implicat cu foarte mare drag și ingeniozitate astfel încât toți veți fi câștigătorii zilei. Vă felicit pentru tot ceea ce ați voi, copii, alături de cadrele didactice. Felicit compania Premium Porc Group și așteptăm cu drag provocările dumnealor iar Moș Crăciun să vă aducă cele mai frumoase cadouri”, a spus inspectorul școlar Aurora Lefter.
Înainte de premierea câștigătorilor, pentru toți participanții la acest eveniment a cântat micuța focșăneancă Sofia Ciobanu.
Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006 cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetică daneză. În primăvara acestui an, proiectul „Bursa Proiectelor Școlare 2015” implementat de compania Premium Porc a fost premiat în cadrul galei CSR Romanian Awards.