ULTIMA ORĂ! Ziua atentatelor: Ambasadorul Rusiei, UCIS de un polițist în Turcia; un camion a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Berlin

0
5301


 Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a murit în urma rănilor suferite într-un atac armat, informează Reuters. Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a confirmat decesul diplomatului. Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie, transmit agențiile de presă internaționale. După ce l-a împușcat pe ambasador, atacatorul a strigat „Allah e mare! Nu uitați de Siria, nu uitați de Aleppo!” 
Bărbatul a fost împușcat de către forțele de ordine turce după un schimb de focuri de câteva minute, conform agenției Anadolu. Forțele de securitate turce au anunțat că bărbatul era ofițer de poliție și lucra în Ankara. În timpul atacului au fost rănite mai multe persoane. 
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut luni seară serviciilor secrete să afle cine a comandat asasinarea ambasadorului rus în Turcia, în timp ce premierul Dmnitri Medvedev a avertizat că a fost „cel mai grav atac”, iar Moscova urmează să riposteze.
Sora și mama asasinului ambasadorului rus în Turcia au fost reținute luni seară, relatează CNN Turk. Cele două femei au fost reținute în cursul unor descinderi efectuate în provincia turcă Aydin.

Cel puțin un mort și numeroși răniți după un atac cu camion în Berlin
 Cel puțin o persoană a murit, iar numeroase altele au fost rănite după ce un individ a intrat aparent intenționat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfășurat în Berlin, afirmă surse citate de presa germană. Incidentul a avut loc luni seară în zona Breitscheidplatz din Berlin, în timpul unui târg de Crăciun.
UPDATE! Cel puțin nouă persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite după ce un individ a intrat aparent intenționat cu un camion într-un grup de oameni, la un târg de Crăciun desfășurat în Berlin, afirmă surse citate de presa germană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here