BEC confirmă datele prezentate luni de Monitorul de Vrancea: PSD are cinci parlamentari de Vrancea, PNL doar doi

4
1884


  PSD Vrancea a obținut patru mandate de deputat și unul de senator la alegerile parlamentare de duminică, potrivit rezultatelor finale anunțate de Biroul Electoral Central. Deputați PSD de Vrancea vor fi Angel Tîlvăr, Dragoș Bîrlădeanu (mandate atribuite direct, la nivel județean), Nicușor Halici și Rodica Boboc (mandate atribuite la nivel național). La Senat va merge din partea PSD Vrancea Cristian Dumitrescu (mandat atribuit direct, la nivel județean). Din partea PNL Vrancea vor merge în Parlament Ion Ștefan (mandat atribuit direct, la nivel județean), la Camera Deputaților, și Cătălin Toma (mandat atribuit la nivel național), la Senat.
    BEC confirmă astfel simularea făcută de Partidul Social Democrat și prezentată imediat după alegeri de Monitorul de Vrancea.
     Cele mai multe discuții au fost la mandatele pentru Camera Deputaților. În urma alegerilor de duminică, la Vrancea au fost înregistrate 111.949 de voturi valabil exprimate, obținute de partidele care au trecut pragul electoral și candidații independenți. Coeficientul electoral, stabilit prin împărțirea la numărul de mandate de deputat, a fost de 22.389 voturi, fiind atribuite 3 mandate întregi, iar două la redistribuire. Deoarece rezultatele obținute de ALDE, USR sau PMP au fost mai mici decât în alte județe, ambele mandate acordate prin redistribuire au mers la PSD, respectiv Nicușor Halici și Rodica Boboc.

Rezultate finale la nivel național

    Partidul Social Democrat a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare, la nivel național, iar la Camera Deputaților – 45,47%, a anunțat joi reprezentantul Biroului Electoral Central Marian Muhuleț. PSD are 67 de mandate la Senat și 154 de mandate la Camera Deputaților. Partidul Național Liberal a obținut 30 de mandate la Senat, cu 20,41%, iar la Camera Deputaților — 69 de mandate, cu un procentaj de 20,04%. Uniunea Salvați România are 13 mandate la Senat (8,92%) și 30 de mandate la Camera Deputaților (8,87%). Uniunea Democrată Maghiară din România are 9 mandate la Senat (6,24%) și 21 de mandate la Camera Deputaților (6,18%). ALDE are 9 mandate la Senat, cu un procentaj de 6%, și 20 de mandate la Camera Deputaților, cu 5,62%. Partidul Mișcarea Populară are 8 mandate la Senat (5,65%) și 18 mandate la Camera Deputaților (5,34%). La Camera Deputaților sunt și 17 mandate ale organizațiilor minorităților naționale. În total sunt 465 de mandate de parlamentari. (AGERPRES)

Documentul privind atribuirea mandatelor la SENAT AICI și cel privind atribuirea mandatelor la CAMERA DEPUTAÈšILOR AICI.

4 COMENTARII

  1. In”eseul””ADEVARATA*MAMA OMIDA*DE TARA VRANCEI”,postat in data de 10.12.2016,pe blogul ulisegrosu.blogspot.com.,m-am referit numai la patru dintre cei cinci parlamentari PSD,mioritici de Tara Vrancei,deoarece”PREMONITIA”mi-a spus ca in cazul in care va aparea si al patrule deputat PSD mioritic de Tara Vrancei,va fi”SEMN RAU”si va reprezenta”INCEPUTUL SFARSITULUI”carierei politici a d-lui presedinte Marian Oprisan.Este stiut ca al treilea deputat PSD mioritic de Tara Vrancei, nu a avut voturi suficiente pentru mandat si pe cale de consecinta,a luat respectivele voturi de la alte judete din tara.In aceste conditii,in opinia mea,dl.presedinte Marian Oprisan nu a tinut cont de maxima,”non multa, sed multum”si a facut-o parlamentar si pe d-ra Rodica-Tudorita Boboc. Pe ce se bazeaza PREMONITIA mea in calitate de adevarta”MAMA OMIDA”,mioritica de Tara Vrancei?-a.-In mun.Focsani, maxima mea mioritica,”Asa cum capra desteapta ciobanul,asa si foamea ii va destepta pe focsaneni”,incepe sa aiba tangenta cu realitatea. Cel mai bine a simtit efectul acestui lucru, deputatul Ion Stefan care daca la alegerile locale a beneficiat de voturile ANTI-Oprisan,la alegerile parlamentare, datorita GAFEI facuta de a-si da demisia din CL.Focsani,efectul s-a vazut; -b.-Intre deputatul Ion Stefan si dl.presedinte Marian Oprisan, nu va fi o „LUPTA POLITICA” pentru PROSTIT PROSTII,ca cea pe care a dus-o Nini Sapunaru, ci avand in vedere ca NIMENI nu l-a pus pe dl.Marian Oprisan intr-o situatie mai JENANTA decat deputatul Ion Stefan, prin REFUZUL de a da mana cu acesta, in public, intre cei doi oameni politici NU VA EXISTA nici un DIALOG,ci numai PARUIALA.;-c-Avand in vedere cele afirmate la punctul „b”,coroborat cu situatia economica a Provinciei Europene Vrancea, este posibil, ca in jurul deputatului Ion Stefan sa se stranga oameni de valoare, deranjati de acest aspect si nu MASCARICI-POLITICI,asa cum sunt in prezent; -d-Deoarece, in opinia mea, calitatea oamenilor, membri de partid ai PSD.Vrancea,este NET SUPERIOARA calitatii oamenilor din PNL.Vrancea, este posibil sa apara o NEMULTUMIRE a acestora fata de „PROFESIONALISMUL”parlamentarilor PSD,mioritici de Tara Vrancei, care ii reprezinta in Parlament. Cele artate mai sus, il vor pune intr-o situatie FOARTE DELICATA pe dl.Oprisan, caruia nu este exclus, sa i se „gaseasca un nod in papura” si sa pateasca precum „celebrul om politic”,Gabriel Oprea.

  2. @”Bicu”; Iubite postac „piscot-CAMELEON”, dupa aproape 6 ani de BALACARIT prin intermediul acestei rubrici, mai ramane sa-mi mai spui ca ai auzit si „cainii in Giurgiu” sau ca poate voi auzi eu, daca te mai „NERVOZEZ”. Apropa, sefa ta autodeclarata, respectiv d-na senator Sorina Placinta, ce mai face, este bine?

  3. Titulatura de dom Presedinte este improprie stiam ca Romania are unul singur nu 2…despre calitatea senatorilor PSD Vrancea ca sunt cei mai cei,iarasi ma indoiesc,cred ca sunt destule exceptii de la regula. Si oare ce va deveni Vrancea fara voievozii eterni de dupa FSN daca vor pleca intr-adevar fiecare la castelele lor? va fi Tara Vrancei condamnata la saracie subsahariana sau va deveni o provincie libera spre progres si dezvoltare -gen orase Bacau,Iasi,Ti,misoara,Cluj…etc. Ramane de vazut,cu toate ca cei mai multi politicieni judeteni indiferent de partide,vor sa ajunga la Bucuresti cu aceiasi dorinta pe care o are o musca atunci când zareste de departe….o masa proaspata si calda !

  4. Am vazut harta Romaniei prezentata de mai multe canale de televiziune, dupa rezultatul alegerilor din 11.12.2016. In majoritatea ei era rosie. Ii mai lipsea „secera si ciocanul” in zona centrala a tarii. Noroc cu ungurii care nu vor sa voteze cu PSD. Daca si acestia ar fi votat „cu cine trebuie”, am reveni la partidul unic. Cel mai mult m-au dezamagit tinerii din aceasta tara care au demonstrat ca nu au invatat nimic la istoria Romaniei in scoala. La urmatoarele alegeri s-ar putea sa auzim din nou celebrele expresii: ” mult iubitul si stimatul nostru conducator, PARTIDUL ………? ROMANIA, etc”. Ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here