BEC confirmă datele prezentate luni de Monitorul de Vrancea: PSD are cinci parlamentari de Vrancea, PNL doar doi

4
1893


  PSD Vrancea a obținut patru mandate de deputat și unul de senator la alegerile parlamentare de duminică, potrivit rezultatelor finale anunțate de Biroul Electoral Central. Deputați PSD de Vrancea vor fi Angel Tîlvăr, Dragoș Bîrlădeanu (mandate atribuite direct, la nivel județean), Nicușor Halici și Rodica Boboc (mandate atribuite la nivel național). La Senat va merge din partea PSD Vrancea Cristian Dumitrescu (mandat atribuit direct, la nivel județean). Din partea PNL Vrancea vor merge în Parlament Ion Ștefan (mandat atribuit direct, la nivel județean), la Camera Deputaților, și Cătălin Toma (mandat atribuit la nivel național), la Senat.
    BEC confirmă astfel simularea făcută de Partidul Social Democrat și prezentată imediat după alegeri de Monitorul de Vrancea.
     Cele mai multe discuții au fost la mandatele pentru Camera Deputaților. În urma alegerilor de duminică, la Vrancea au fost înregistrate 111.949 de voturi valabil exprimate, obținute de partidele care au trecut pragul electoral și candidații independenți. Coeficientul electoral, stabilit prin împărțirea la numărul de mandate de deputat, a fost de 22.389 voturi, fiind atribuite 3 mandate întregi, iar două la redistribuire. Deoarece rezultatele obținute de ALDE, USR sau PMP au fost mai mici decât în alte județe, ambele mandate acordate prin redistribuire au mers la PSD, respectiv Nicușor Halici și Rodica Boboc.

Rezultate finale la nivel național

    Partidul Social Democrat a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare, la nivel național, iar la Camera Deputaților – 45,47%, a anunțat joi reprezentantul Biroului Electoral Central Marian Muhuleț. PSD are 67 de mandate la Senat și 154 de mandate la Camera Deputaților. Partidul Național Liberal a obținut 30 de mandate la Senat, cu 20,41%, iar la Camera Deputaților — 69 de mandate, cu un procentaj de 20,04%. Uniunea Salvați România are 13 mandate la Senat (8,92%) și 30 de mandate la Camera Deputaților (8,87%). Uniunea Democrată Maghiară din România are 9 mandate la Senat (6,24%) și 21 de mandate la Camera Deputaților (6,18%). ALDE are 9 mandate la Senat, cu un procentaj de 6%, și 20 de mandate la Camera Deputaților, cu 5,62%. Partidul Mișcarea Populară are 8 mandate la Senat (5,65%) și 18 mandate la Camera Deputaților (5,34%). La Camera Deputaților sunt și 17 mandate ale organizațiilor minorităților naționale. În total sunt 465 de mandate de parlamentari. (AGERPRES)

Documentul privind atribuirea mandatelor la SENAT AICI și cel privind atribuirea mandatelor la CAMERA DEPUTAÈšILOR AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here