Sanitas salută decizia CC prin care ordonanța privind salarizarea personalului din sistemul bugetar a fost declarată legală

0
732Motiv de bucurie pentru sindicaliștii Sanitas, după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat ca fiind legală OUG 20 din 2016, privind salarizarea personalului din sistemul bugetar, ordonanța fiind aprobată în noiembrie de Parlamentul României.
Într-un comunicat de presă, conducerea centrală a Sanitas salută decizia judecătorilor CC. „Federația SANITAS salută decizia Curții Constituționale care atestă legitimitatea incontestabilă a Legii privind aprobarea O.U.G. nr. 20/2016, lege votată de Parlamentul României în data de 7 noiembrie 2016, în forma amendată de organizația noastră. Dintre amendamentele Federației noastre care au fost incluse în acest document legislativ le amintim pe cele mai importante: aplicarea sporurilor la salariul actual pentru toate categoriile profesionale, introducerea categoriilor profesionale omise de O.U.G. nr. 20/2016 (personalul TESA, funcționarii publici din D.S.P., creșe și grădinițe), elaborarea unei grile comparabile cu cea din Sănătate pentru asistența socială, diminuarea diferențelor salariale dintre spitalele clinice și neclinice pentru toate categoriile profesionale, diminuarea diferențelor dintre asistenții medicali cu studii superioare și cei cu studii postliceale. Mai este un singur pas de făcut, înainte ca legea să fie aplicată efectiv și anume promulgarea ei de către Administrația Prezidențială. Ne exprimăm totala încredere că Președintele țării este președintele tuturor și că nu va sta pe gânduri în demersul firesc de a promulga un act care permite accederea a mii de salariați din sănătate și educație la un trai mai bun. Victoria de astăzi a Federației SANITAS este încă o etapă în lupta permanentă pentru a asigura un trai decent membrilor noștri de sindicat. Urmează ca prin Legea salarizării unitare a bugetarilor să ne asigurăm că nicio nedreptate nu își va mai găsi locul în ceea ce privește remunerarea tuturor categoriilor de salariați din sănătate și asistență socială”, se arată în comunicat.
Liderul Sanitas Vrancea, Claudiu Grosu, ne-a spus că aprobarea acestei ordonanțe este un succes pentru tot personalul medical din România. „Din punctul nostru de vedere, este o victorie a Sanitas-ului. Era o decizie pe care o așteptam cu toții, tot personalul medical. Suntem bucuroși și cu atât mai mult considerăm jenantă atitudinea premierului și a PNL-ului vizavi de toți salariații din sistemul sanitar”, a precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here