Festival al tradițiilor și obiceiurilor românești la Adjud

0
3184


Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud va desfășura vineri, 16 decembrie, Festivalul Tradițiilor și Obiceiurilor Românești, eveniment aflat la cea de a VI-a ediție. Evenimentul este organizat de conducerea colegiului, respectiv director profesor Valentin Mitrofan și director adjunct profesor Marian Drăghici, în parteneriat cu Parohia „Sfinții Voievozi” Burcioaia – preot Teodor Feraru, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Adjud – preot Nicușor Chiriac și Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Ruginești II – preot Ion Ciobotea.
Evenimentul va fi realizat cu ajutorul Primăriei Municipiului Adjud, prin primar Constantin Armencea și Consiliului Local Adjud, al firmei Vrancart Adjud și cu ajutorul Casei de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud, prin director Ion Catană.
Activitatea va începe la ora 9:30 și va debuta cu o paradă a costumelor și tradițiilor populare, specifice fiecărei zone din care vin participanții, și va continua cu un spectacol de colinde, obiceiuri și dansuri de Crăciun, care se va desfășura la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din Adjud. „La festival vor participa unități școlare din mai multe județe, în special din zone cu tradiții vrâncene – Paltin, Nereju, Vintileasca, precum și ansambluri folclorice ca Dorulețu, Mugurelul, Cărășelul. Un loc de seamă îl vor ocupa invitații din Republica Moldova, de la Centrul de Excelență în Transporturi, Chișinău, și Colegiul Financiar Bancar, Chișinău” se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Intrarea este gratuită, așa că vrâncenii sunt așteptați în număr cât mai mare la eveniment, să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here