Un adolescent de 16 ani a amenințat cu UN CUȚIT personalul unei instituții și a băgat în spital o fată de 13 ani

0
2932


O fată de la Centrul pentru Copii Abuzați Focșani a ajuns la spital, după ce un băiat de 16 ani, din același centru, a lovit-o puternic în zona abdomenului. Ea a avut nevoie de îngrijiri medicale și se află internată în secția chirurgie infantilă a Spitalului Județean de Urgență Focșani. „C.A.M., fetiță de 13 ani din Centrul Maternal Focșani, traumatism abdominal acut închis prin agresiune. Internată chirurgie infantilă”, se arată în buletinul de presă al Spitalului Județean.
    Potrivit declarației purtătoarei de cuvânt a DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, băiatul ar fi fost extrem de agitat și violent atât cu copiii, cât și cu personalul centrului, iar venirea polițiștilor nu l-a liniștit. Acesta a fost imobilizat, dus la Unitatea de Primiri Urgențe și ulterior la o clinică de specialitate, pentru stabilirea unui tratament și pentru a beneficia de un tratament adecvat. „Fetița a fost agresată în seara de 11.12., de un copil beneficiar al unei măsuri de protecție, respectiv Plasament, în același centru. Băiatul are 16 ani și a manifestat agresivitate exagerată, atât față de copii cât și față de personalul centrului. Fiind foarte agresiv, personalul a urmat procedura și a solicitat prin 112 intervenția unui echipaj de poliție. Băiatul nu s-a potolit nici la venirea polițiștilor și a amenințat  angajații centrului. Avea un cuțit asupra sa. Echipajul de poliție l-a imobilizat, l-au dus la Unitatea de Primiri Urgențe, iar astăzi (ieri-nr.) l-am dus la o clinică de specialitate, în vederea diagnosticării și administrării tratamentului ce se va impune. A rămas internat acolo” a declarat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.
Polițiștii au făcut, la rândul lor, precizări în legătură cu acest incident. „La data de 11 decembrie a.c., ora 15.50, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că un minor în vârstă de 16 ani, instituționalizat la Centrul de Primire în Regim de Urgență, ar fi distrus o ușă din interiorul centrului, ar fi lovit un coleg și ar fi amenințat cu un cuțit personalul instituției. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, lovire și amenințare”, se precizează în buletinul de presă al IPJ Vrancea.      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here