Află când susțin Evaluarea Națională elevii de clasa a VIII-a

0
715


Probele de evaluare națională pentru absolvenții claselor a VIII-a în anul școlar 2016-2017 vor fi susținute în perioada 7-30 iunie 2017. Conform calendarului făcut public pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, înscrierile pentru evaluarea națională a elevilor se vor face în perioada 7 – 9 iunie 2017, urmând ca pe 19 iunie candidații să susțină proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe data de 21 iunie proba scrisă la Matematică.
    Rezultatele se vor afișa pe 26 iunie 2017 până la ora 16.00, contestațiile putând fi depuse în aceeași zi, între orele 16.00 – 20.00. Rezolvarea contestațiilor vor fi soluționate în perioada 27-29 iunie, iar rezultatele finale se vor afișa pe data de 30 iunie 2017.
    Conform Ordinului privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2016-2017, cadrelor didactice nominalizate ca asistenți le este interzisă intrarea în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori de comunicare, precum și cu ziare, cărți sau alte astfel de materiale. Aceste bunuri, nepermise în sala de examen, vor fi introduse într-un plic sau o pungă, împreună cu o etichetă sau un bilet pe care se notează numele și prenumele posesorului, care se va depozita într-o sală special amenajată.
    Sălile în care se vor susține probele pentru evaluarea națională vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio, inclusiv sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele, precum și sălile în care se preiau, se evaluează și se depozitează lucrările scrise. Aceste înregistrări se verifică prin sondaj, iar în cazul în care se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, se vor verifica toate înregistrările din toate sălile de examen din unitatea respectivă.
    Candidaților li se interzice introducerea în săli a ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor, poșetelor, aceștia având obligația de a le depozita în sala special amenajată în acest scop. De asemenea, li se interzice candidaților să aibă asupra lor manuale, cărți, culegeri, însemnări, ciorne sau a altor materiale din care se pot inspira. Este interzisă, de altfel, și comunicarea între candidați sau cu exteriorul, să copieze sau să transmită între ei lucrări, ciorne ori notițe. Încălcarea acestor reguli se pedepsește cu eliminarea candidatului din sala de examen, care va primi nota 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here