GALERIE FOTO : Aproximativ 100 de medici vrânceni, la un simpozion organizat de Ovidius Clinical Hospital și Mediconst

0
1220


Aproximativ 100 de medici vrânceni, cu diferite specializări medicale, au participat vineri după amiază în incinta hotelului Amadeus din Focșani, la un simpozion ce a avut ca temă noutăți din lumea medicală, în special cea chirurgicală. Șase medici de la Ovidius Clinical Hospital din Constanța au prezentat noutăți din specializări ca medicina internă, chirurgia bariatrică, radiologie și imagistică medicală, ortopedie-traumatologie, chirurgia laparoscopică, ATI și sfera ORL.  Simpozionul s-a intitulat „Tehnici moderne de abordare a pacientului chirurgical” și a urmărit să aducă un plus de cunoștințe despre ceea ce se întâmplă în lumea medicală la nivel național. Evenimentul a avut loc la inițiativa Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat din regiunea de sud-est a țării, localizat în Județul Constanța, în parteneriat cu Banca Transilvania și centrul de imagistică medicală Mediconst Focșani.
    Spitalul Ovidius Clinical Hospital a fost conceput să ofere îngrijiri de specialitate pacienților cu afecțiuni chirurgicale și medicale multiple. Spitalul dispune  de 53 de paturi, trei săli de operație, compartiment de spitalizare continuă în specialități chirurgicale și medicale, compartiment de ATI, spitalizare de zi, laborator de endoscopie digestivă, unitate de transfuzie sanguină, sterilizare și farmacie proprie, bază de tratament, laborator de anatomie patologică, compartiment de imagistică medicală, laborator de anatomie patologică, compartiment de prevenire și combatere a infecțiilor nosocomiale, punct de recoltare probe biologice, cabinete de consultații și dotări la cele mai înalte standarde. „Ovidius Clinical Hospital este un spital echipat să ofere servicii medicale de cea mai înaltă calitate medicală, în condiții de maximă siguranță. Am organizat acest eveniment aici cu sprijinul Colegiului Medicilor, al Băncii Transilvania și al partenerilor noștri de la Mediconst Focșani. Pe lângă prezentarea generală a Spitalului Ovidius Clinical, am venit cu câțiva specialiști de ai noștri care vor vorbi celor prezenți despre noutățile din sfera specialităților domniei lor”, ne-a spus Adrian Mociu, director executiv al Ovidius Clinical Hospital.
    Pacienții vrânceni ar putea beneficia în viitor de servicii medicale de cea mai înaltă calitate în mediul privat. Aceștia vor putea apela la un birou local al Mediconst Focșani pentru a putea fi preluați ulterior de către specialiști ai Mediconst Constanța, scutind astfel numeroase tergiversări existente în prezent. „Încercăm să venim în întâmpinarea medicilor din Focșani cu informații noi. Există posibilități de a accesa servicii medicale de înaltă calitate și în alte orașe decât în București. La momentul acesta există la nivel de idee și proiect inițiativa de extindere a serviciilor medicale din zonă. În momentul de față analizăm posibilitățile. La nivelul orașului Focșani va exista un birou local care va putea prelua pacienții din Vrancea prin Mediconst Focșani. Pacienții vrânceni ajung, de cele mai multe ori, la Ovidius Clinical Hospital în special pentru a accesa serviciile de chirurgie”, a spus Marian Cristian de la Mediconst Focșani.
    Medicii specialiști care au susținut prezentări în cadrul simpozionului au fost dr. Fodor Pal – medic specialist ortopedie-traumatologie, dr Ciufu Carmen – medic primar radiologie si imagistică medicală, dr. Serac Gabriel – medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgia bariatrică, dr. Ciufu Nicolae – medic primar chirurgie generală, dr. Mociu Stelian – medic specialist ATI, dr.Farcas Cristina – medic specialist medicină internă și homeopatie. Aceștia au adus în discuție subiecte de actualitate în domeniul tratamentului chirurgical cu tehnici moderne, minim invazive, precum Chirurgia endocrină, Chirurgia obezității, Chirurgia laparoscopică și Tratamentul chirurgical al umărului.
    La simpozion au participat aproximativ 100 de medici vrânceni din diferite specializări printre care medici chirurgi, medici de familie, medici ginecologi, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, medic primar Mariana Dincă, medici interniști, etc. Evenimentul a fost dotat cu 9 puncte EMC. În Vrancea, Mediconst colaborează cu nouă medici vrânceni de pe diferite specializări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here