Rețetă filmată și preparată în cadrul campaniei de educație culinară „Atelierul de gusturi”, inițiată de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Ingrediente:
1 kg. coaste de porc
5 g. sare
Condimente:
10 g. piper mozaic
10 g. usturoi granulat
10 g. boia afumată
3 frunze de dafin
5 g. cimbru
2 g. curcumă
100 ml. Coca-Cola
100 ml. bere
50 ml. sos Barbeque
300 ml. ulei vegetal
Mod de preparare:
Se pregătește o marinată din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumată, frunze de dafin, cimbru, curcumă), Cola, bere, ulei și sos Barbeque.
Se presară piper mozaic și sare într-o tavă, se pun coastele de porc și se condimentează bine cu piper și sare. Se adaugă sosul marinat, se amestecă bine cu coastele și se lasă la frigider timp de 24 ore.
Apoi se pun coastele la cuptor, la 160 grade, timp de 180 de minute.