Poliția îndeamnă vrâncenii cu drept de vot să fie corecți

1
569


Polițiștii vrânceni alături de jandarmi și lucrători ai ISU au demarat o campanie de informare în rândul cetățenilor cu drept de vot. Oamenii legii fac recomandări cu privire la modul în care fiecare votant trebuie să-și exercite dreptul de vot astfel încât să respecte legea. „Odată cu startul campaniei electorale premergătoare alegerilor electorale pentru Senat și Camera Deputaților, MAI a demarat campania de informare publică ALEGE SÄ‚ FII CORECT ! În județul Vrancea, în afara promovării mesajului campaniei prin mijloacele media, lucrători ai poliției, jandarmeriei și pentru situații de urgență desfășoară activități direct în rândul publicului țintă, respectiv persoanele cu drept de vot.
-Aveți dreptul la vot dacă aveți 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.
– Puteți vota la secția de votare la care sunteți arondat sau, dacă vă aflați în altă localitate din județul de domiciliu, la orice secție de votare, pe listă suplimentară.
-Puteți vota cu cartea de identitate, cu buletinul de identitate sau cu pașaportul diplomatic ori de serviciu.

    Infracțiunile electorale sunt prevăzute în Codul Penal, Titlul IX la art. 385 — 393.
-Oferirea sau darea de bani, bunuri sau de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat — se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și cu interzicerea exercitării unor drepturi.
-Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales — se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani;
-Utilizarea unei cărți de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals — se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani;
-Fapta persoanei care votează prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător — se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”
, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here