Un minor și un tânăr, tâlhăriți în Focșani

0
692


Un adolescent de 16 ani și un tânăr de 18 ani au fost tâlhăriți, primul de un cunoscut, celălalt de un bărbat din Mărășești. Adolescentului i-a fost furat telefonul mobil, iar tânărului suma de 100 de lei. 
Astfel, un minor de 16 ani, din Èšifești, a reclamat la poliție faptul că un cunoscut, de 18 ani, l-a tâlhărit și i-a furat telefonul mobil. Conform polițiștilor, incidentul a avut loc ziua în amiaza mare, pe o stradă din municipiul Focșani. Tânărul de 18 ani l-ar fi lovit pe minor, iar după ce i-a furat telefonul a fugit.
Oamenii legii l-au prins și reținut pentru 24 de ore pe autorul tâlhăriei, acesta urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. „La data de 21 noiembrie a.c., ora 14.35, polițiștii focșăneni au fost sesizați de un minor de 16 ani, din comuna Èšifești, despre faptul că în timp ce se afla pe str. Mr. Gh. Sava din municipiul Focșani, a fost acostat de un tânăr de 18 ani, din localitate, cu care se cunoștea de mai mult timp, iar acesta l-ar fi lovit și i-ar fi sustras din buzunar un telefon mobil, după care ar fi fugit. În urma cercetărilor efectuate cu operativitate, în jurul orei 16.00 a fost depistat tânărul de 18 ani, iar prejudiciul a fost recuperat de la acesta. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale. Tânărul de 18 ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Tânăr de 18 ani, tâlhărit și amenințat de un bărbat

 
Un alt tânăr de 18 ani a fost tâlhărit, în urmă cu mai bine de o săptămână, de un bărbat de 31 de ani. Infracțiunea a fost comisă pe bulevardul București din Focșani, victima fiind deposedată de suma de 100 de lei.
Potrivit polițiștilor, incidentul a avut loc în dimineața zilei de 13 noiembrie, dar hoțul a fost reținut abia acum. El este din Mărășești. „Un bărbat din localitatea Mărășești în vârstă de 31 ani este reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunea de tâlhărie. La data de 13.11.2016, ora 9.30, în timp ce se deplasa pe B-dul București din municipiul Focșani, a amenințat cu acte de violență pe un tânăr de 18 ani și l-a deposedat de suma de 100 lei. (…) Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”, ne-a precizat subcomisar Bogdan Toader, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
Bărbatul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, dar a fost plasat în arest la domiciliu. „Respinge propunerea formulata de Parchetul de pe langa judecătoria Focsani de luare a măsurii arestării preventive fata de inculpatul T(…) GHEORGHE, ca neîntemeiată. (…) dispune luarea masurii arestului la domiciliu a inculpatului (…), respectiv in orasul Marasesti (…) pentru un interval de 30 de zile începând cu data de 22.11.2016 pana la data de 21 decembrie 2016”, este decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.

„Obligă inculpatul pe perioada executării măsurii să nu părăsească domiciliul fără permisiunea organului judiciar desemnat și să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală sau a instanței ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu părțile vătămate, membrii familiei acestora, martori și alte persoane importante pentru cercetarea cauzei. Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării acestor obligații și asupra drepturilor pe care le are pe perioada executării măsurii. Numește ca organ de verificare a îndeplinirii măsurii dispuse Politia orasului Marasesti. Constată că domiciliul ales pentru executarea măsurii se află în Mărășești, (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică, azi, 22.11.2016”, se mai arată în aceeași sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here