Vrâncean acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 85.000 lei

0
1077


Un bărbat de 46 de ani, administratorul mai multor societăți comerciale, a fost trimis în judecată de procurori pentru două fapte de evaziune fiscală, în sumă de 85.000 lei. În numele unor societăți cu sediul în Urechești, care îi aparțin, Dumitru Dorinel H., din Focșani, a achiziționat mai multe cantități de lemn de la diferite persoane și societăți, după care le-a comercializat fără a le înregistra în evidențele contabile. Cea de-a doua evaziune fiscală constă în faptul că în numele unei societăți cu sediul în Târgul Ocna, Dumitru Dorinel H. a înregistrat în evidențele contabile achiziții și cheltuieli fictive.
„Dumitru Dorinel H., născut în anul 1970, din Focșani, este trimis în judecată pentru două fapte de evaziune fiscală comise la două societăți comerciale cu sediul în comuna Urechești, prejudiciul fiind de 85.000 lei. Inculpatul a achiziționat diverse cantități de material lemnos de la persoane fizice și juridice, pe care le-a comercializat fără documente legale. Cea de a doua faptă a avut loc la o societate comercială deținută de inculpat în localitatea Târgul Ocna și constă în faptul că Dumitru Dorinel H. a evidențiat în actele contabile achiziții fictive, precum și cheltuieli, prejudiciul fiind de 445 lei”, spun procurorii vrânceni.
Tot pentru evaziune fiscală a fost trimis în judecată și un bărbat din localitatea Tulnici. El este acuzat că a prejudiciat statul cu suma de 17.000 lei. „Vasile B. din localitatea Tulnici, născut în anul 1957, este trimis în judecată pentru o evaziune fiscală în valoare de 17.000 lei. Ulterior a achitat întregul prejudiciu cauzat și a scăpat”, au precizat procurorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here