VIDEO și GALERIE FOTO : Părinții din Focșani ar putea fi informați prin SMS sau mail despre activitatea școlară a copiilor

10
2342


Primăria Focșani vrea să implementeze platforma educațională Adservio în toate școlile și liceele din municipiu. Adservio este prima platformă online de management educațional din Romȃnia, iar toate costurile pentru profesori, inclusiv asigurarea tabletelor și costurile cu abonamentul, inclusiv serviciile de internet, ar fi asigurat din banii alocați de la bugetul local. Adservio este mai mult decât un catalog electronic și permite o comunicare rapidă între profesori, părinți, elevi. Părintele poate obține zilnic informații despre copii, dacă au fost prezenți la ore, ce note au luat, dacă și-au făcut temele, cum s-au comportat la ore. Modulele pe care le oferă Adservio permit o evaluare mai bună a elevilor, inclusiv teste de inteligență și îi ajută chiar la orientarea în carieră. Decizia implementării acestei platforme aparține de acum profesorilor de la unitățile școlare, cei care vor trebui să hotărască și să anunțe municipalitatea dacă vor să folosească tehnologia. Primarul Misăilă a subliniat că sistemul educațional din municipiu trebuie să țină pasul cu tehnologia și își dorește ca, în cel mai scurt timp, această platformă să fie implementată în cadrul tuturor unităților de învățământ.

    Primarul Cristi Misăilă s-a întâlnit, vineri, cu directorii de școli și licee din Focșani pentru a discuta despre implementarea platformei educaționale Adservio. Este prima platformă online de management educațional din Romȃnia. Inspirată după modelul educțional din Finlanda, aplicația este realizată de o companie românească iar facilitățile i-au uimit pe profesorii prezenți în sala mare a Primăriei. Primarul Misăilă a arătat că toate costurile pentru profesori ar fi asigurate din bani alocați de la bugetul local. Efortul bugetar a fost evaluat de circa 300 mii euro anual. Aceste costuri înseamnă o tabletă specială pentru fiecare profesor, un abonament cu licență la platformă, acces nelimitat la internet 4G, realizarea bazei de date, asigurarea instruirii profesorilor de către specialiștii Adservio. Sprijinul acordat de municipalitate înseamnă un avantaj imens, ținând cont că în alte localități acești bani sunt asigurați din bugetul propriu al școlilor sau de la părinți.
    Primarul Cristi Misăilă le-a spus profesorilor că a fost fascinat de facilitățile pe care le oferă acest soft educațional. Edilul a explicat că decizia aparține profesorilor, cei care trebuie să hotărască dacă implementează această platformă în unitățile școlare. „Este catalogul electronic de care s-a vorbit atât de mult. Catalogul, care permite profesorilor să urmărească evoluția elevilor, permite părinților să vadă cum evoluează la școală prin simplul fapt că poate primi mail-uri din partea profesorilor și află dacă elevul este prezent la cursuri, dacă și-a făcut temele, dacă a obținut rezultate bune. Este o oglindă fidelă a ceea ce se întâmplă în unitatea de învățământ, atât pentru profesori cât și pentru părinți. Nu știu cât de încântați vor fi unii elevi. Din datele prezentate, acolo unde s-a implementat această platformă a scăzut considerabil absenteismul iar media pe unitatea de învățământ a crescut cu cel puțin un punct. Cred că este foarte bine, mai ales în contextul actual când elevii sunt ocupați și cu alte activități școlare”, a spus primarul Cristi Misăilă. Prezent la ședință, consilierul Bogdan Matișan, președintele Comisiei de Buget Finanțe din Consiliul Local, a subliniat că Focșaniul poate deveni un exemplu de bună practică prin implementarea acestui sistem la școlile din municipiu.
    La întâlnire a fost și senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al comisiei de învățământ din Senat, care le-a spus profesorilor că implementarea noilor tehnologii va reduce absenteismul și abandonul școlar. „Acesta este viitorul”, a spus senatorul de Vrancea impresionat de avantajele pe care Adversio le oferă atât profesorilor dar în primul rând elevilor și părinților. Senatorul a subliniat că este foarte important ca un copil să fie îndrumat către o profesie care să îi se potrivească, pentru care are aptitudini iar această platformă ajută foarte mult atât prin datele statistice colectate despre performanțele școlare dar și prin testele oferite. 

Oricine folosește facebook poate utiliza Adversio

    Platforma educțională Adversio a fost prezentată atât de Alexandru Holicov, cofondatorul companiei, dar și de profesorul Silviu Panaite, din cadrul Liceului „Ioan Slavici” din Panciu, unde acest sistem a fost deja implementat. Profesorilor li s-au prezentat modul în care funcționează conturile profesorilor sau elevilor. Adservio este mai mult decât un catalog electronic și permite o comunicare rapidă între profesori, părinți, elevi. Părinții pot obține zilnic, prin SMS, informații despre copii, dacă au fost prezenți la ore, ce note au luat, dacă și-au făcut temele, cum s-au comportat la ore. Modulele pe care le oferă Adservio permit o evaluare mai bună a elevilor, inclusiv teste de inteligență și îi ajută chiar la orientarea în carieră. Părinții, profesorii și elevii au fiecare acces în baza unui cont. Adversio oferă module care permit, de exemplu, evaluarea elevilor printr-un modul de evaluare globală, un sistem de plusuri și minusuri.     Ce înseamnă acest lucru? Până acum, elevii care aveau mai multe note știau că este o probabilitate foarte mică să mai fie ascultați. Însă noul sistem permite ca elevii să fie ascultați mai des, notați prin acest sistem de plusuri și minusuri, așa cum îl stabilește profesorul. Rezultatul este o responsabilizare sporită a elevilor, care vor învăța pentru toate orele. Alexandru Holicov le-a spus profesorilor că această platformă este foarte ușor de utilizat. „Dacă ai intrat pe facebook, atunci ai suficiente aptitudini pentru a pune note în Adversio„, a arătat Alexandru Holicov. Acesta a precizat că tehnologia va accentua rolul profesorilor în modelarea și învățarea elevilor și este stimulată interacțiunea între profesor și elev, profesor și părinte și chiar părinte – elev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here