Amenzi pentru neacordare de prioritate pietonilor

2
752


Polițiștii de la rutieră au efectuat săptămâna trecută o acțiune, în vizorul lor fiind pietonii care nu traversează corect strada, dar și șoferii care nu le acordă acestora prioritate la treceri. Potrivit oamenilor legii, au fost aplicate peste 250 de amenzi, dintre care 211 pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost reținute 94 de permise de conducere, dintre care 32 la neacordare de prioritate la pietoni.
Echipajele poliției au acționat cu precădere în zonele în care s-au înregistrat accidente rutiere, ce au avut ca și cauză pietonii și neacordarea de prioritate acestora de către șoferi. „În perioada 31.10- 6.11, a avut loc un plan de acțiuni privind traversarea neregulamentară de către pietoni și neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public. Pentru aceasta s-au folosit echipamente video instalate pe autospecialele unităților de poliție pentru măsurarea vitezei de deplasare. S-au luat măsuri specifice pe raza de competență, în special în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere produse pe fondul încălcării normelor rutiere de către pietoni și neacordarea priorității trecerii pietonilor angajați în traversarea regulamentară. Au fost aplicate 254 de sancțiuni, din care 211 pentru neacordare prioritate, și 94 de permise au fost reținute, din care 32 la prioritate pietoni”, ne-a precizat comisar șef Adrian Huzum, de la Poliția Rutieră Vrancea.
Conform polițiștilor, în zilele următoare, echipaje ale Poliției Rutiere Vrancea, precum și de la Poliția Rutieră a Municipiului Focșani vor acționa pe B-dul București, pe strada Brăilei cu prelungire din Focșani spre Galați, pe DN2 D spre Bolotești și DN2 M spre Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here