Liberalii vor să îl schimbe pe prefectul de Vrancea, Sorin Hornea, nemulțumiți că acesta nu răspunde „cu promptitudine” la comenzile de partid. Surse din interiorul PNL ne-au declarat că mai mulți liberali în frunte cu Cătălin Toma au mers, duminică, la Alina Gheorghiu cu propunerea de a-l schimba din funcție pe prefectul Sorin Hornea. Aceștia au mers și cu o propunere de prefect în persoana lui Dragoș Mircea, fost subprefect, fost prefect și actualmente, spun sursele noastre, cercetat penal de DNA Galați într-un dosar privind retrocedarea unor terenuri, dosar în care sunt implicate mai multe nume grele. Din câte se pare, schimbarea ar urma să aibă loc chiar la începutul campaniei electorale. Liberalii ar fi nemulțumiți că prefectul Sorin Hornea nu se implică și mai mult în acțiunile de partid dar și pentru că nu le îndeplinește ordinele cu promptitudine.
Aceleași surse liberale mai susțin că pentru funcția de prefect ar face încălzirea pe tușă și consilierul județean Cristi Irimia, care ar beneficia de sprijinul lui Ion Ștefan dar și de sprijinul președintelui interimar al PNL Vrancea. Practic, Irimia ar fi soluția de rezervă a liberalilor dacă nu îl pot pune prefect pe Dragoș Mircea. Cristi Irimia, susțin sursele noastre, s-ar „mulțumi” și cu un post de secretar de stat într-un minister, dacă liberalii ajung la guvernare.
Aceleași surse susțin că prefectul Sorin Hornea ar fi primit încă de la numirea în funcție mai multe „sfaturi” cum să se comporte și ce să facă dacă vrea să rămână în funcția de prefect. Unul dintre aceste sfaturi ar fi fost să mute cu orice chip sediul Biroului Electoral Județean BEJ de la Consiliul Județean la Prefectura Vrancea deși această instituție nu dispune de un spațiu adecvat pentru buna desfășurare a activității BEJ-ului. „Mai sunt și alte «sfaturi» pe care Hornea trebuia să le respecte”, susțin susrsele noastre.
Dacă așa stau lucrurile situația nu este gravă, ci de-a dreptul critică! Practic, o instituție a statului român, aflată în subordinea guvernului, respectiv Instituția Prefectului, este folosită de câțiva indivizi peneliști pentru a-și atinge diverse scopuri, electorale cel mai probabil. Așa se face că o instituție apolitică, cel puțin teoretic, subordonată unui guvern „tehnocrat” este folosită de un partid politic care își mai spune și liberal și care mimează într-un mod jenant, „democrația, statul de drept și interesele cetățenilor”.