Magistrații stagiari au susținut examenul de capacitate

0
1807


Trei judecători și trei procurori stagiari vrânceni au primit rezultatele examenului de capacitate pe care l-au susținut în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie. Astfel, Anca-Cristina Marin, Georgiana-Gianina Răduță și Virginia-Elena Zidărescu sunt cele trei stagiare care au obținut posturi de judecător la Panciu și Focșani, iar Iuliana Bătrânu, Adrian Drăgan și Ionuț Drâmbă sunt noii procurori care își vor desfășura activitatea la Parchetele de pe lângă Judecătoria Focșani și Adjud.
Cea mai mare medie din rândul celor trei procurori a fost obținută de Ionuț Drâmbă, 9,39, care va activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, iar din cadrul judecătorilor, media cea mai mare a obținut-o Georgiana-Gianina Răduță, 9,41, care își va îndeplini sarcinile la Judecătoria Panciu. „La concurs au participat judecătorii stagiari și procurorii stagiari, precum și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al CSM, Ministerului Public, INM, Inspecției Judiciare și Ministerului Justiției. De asemenea, s-au putut înscrie la examen judecătorii stagiari și procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor al căror stagiu s-a împlinit până în ultima zi a examenului de capacitate”, se arată pe site-ul Institutului Național al Magistraturii.
Potrivit informațiilor furnizate de INM, în cadrul concursului s-au verificat cunoștințele teoretice și practice, prin probe scrise și orale. Probele scrise au constat în lucrări cu subiecte distincte pentru judecători și procurori, inclusiv soluționarea unor spețe și redactarea de lucrări cu caracter practic, în funcție de specificul activității candidaților, la materii precum drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal. În ceea ce privește probele scrise, acestea au fost susținute pe parcursul a două zile și au constat în drept civil și drept procesual civil, în prima zi, și drept penal și drept procesual penal, în cea de a doua zi. Cât despre probele orale, acestea au fost susținute la materiile fundamentale constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază, organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here