GALERIE FOTO : Aparatură ultra-performantă la Spitalul Județean Focșani

3
3367


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani dispune din acest  an de aparatură modernă și de calitate superioară. Secțiile ATI, Interne, Gastro-enterologie, Blocul operator, Ambulatoriul și mai multe săli de operație au fost utilate în această vară cu aparate de specialitate de înaltă performanță, ce ușurează munca medicilor și a asistenților medicali.
    În luna mai a acestui an secțiile Chirurgie și Gastro-enterologie a Spitalului Județean au fost dotate cu două aparate noi de video-endoscopie inferioară și superioară. Aceste două aparate sunt însoțite de două mașini automate de curățat și dezinfectat endoscoape, aparate ce ușurează munca asistenților medicali și cresc calitatea actului medical privind siguranța acestuia. „Acele aparate sunt componente care au fost incluse în video-endoscopia inferioară și superioară, pe care noi le-am adus anul acesta pentru Chirurgie și Gastro-enterologie. Mașinile respective sunt parte componentă pentru a dezinfecta și a aduce la stadiul de refuncționare a componentelor video-endoscoapelor. Sunt mașini speciale, care sterilizează și dezinfectează piese componente ale video-endoscopului. Este un mare ajutor pentru medici, pentru asistenți și pentru noi ca spital, pentru că aceste componente ale video-endoscoapelor, dacă era să fie sterilizate sub o altă manieră probabil că nu ar fi fost conform condițiilor prevăzute de producător, tocmai de aceea am primit și aceste mașini de sterilizare și curățare, pentru a asigura servicii medicale de înaltă calitate. O să mai primim aparatură nouă și peste 3-4 săptămâni, urmează să vorbim despre ea la momentul când se va întâmpla asta”, ne-a spus managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă.
    Endoscopia este o ramură deosebit de importantă în medicină pentru stabilirea corectă a diagnosticului. Cu ajutorul endoscopiei, medicul poate depista: ulcerațiile, inflamațiile, tumorile, obstrucțiile intestinale, infecțiile sau sângerările de la nivelul tractului digestiv superior, hernia hiatală. Față de celelalte metode de investigare, endoscopia permite și realizarea biopsiei pentru determinarea prezenței Helicobacter pylori, care poate fi cauza ulcerului gastric și duodenal. Cancerul poate fi detectat cu ajutorul endoscopiei sau poate fi exclus acest diagnostic cu ajutorul acestei metode de investigare.
    Echipamentele fac parte din programul investițional demarat în 2015 și prin intermediul căruia Spitalul Județean a primit aparatură modernă de specialitate în valoare de 25 de milioane de lei. Ministerul Sănătății a alocat acești bani ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Å¢in să mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în alocarea celor peste 25 milioane de lei pentru dotarea cu aparatura medicală necesară desfășurării în bune condiții a activității din această unitate medicală”, a precizat Constantin Mîndrilă.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că sănătatea trebuie să rămână o prioritate a tuturor celor cărora le pasă de oameni. Acesta a arătat că, din păcate, nepăsarea și lăcomia unora au adus aproape în colaps sistemul sanitar, „o realitate cu care noi ne confruntăm zi de zi”. „Deși ne-am dori, minuni nu se pot face peste noapte, dar cu preocupare și muncă poți îndrepta lucrurile. Este ceea ce noi facem zi de zi la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Acest spital a fost dat în folosință în 1972 și de atunci nu a mai beneficiat, decât sporadic, de dotare cu aparatură modernă….până în 2015 când am făcut toate demersurile necesare pentru ca și Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” să poată fi dotat cu aparatură de ultimă generație. Din 2015 și până în prezent la Focșani au sosit aparate care însumează 25 milioane lei și care au transformat spitalul, dintr-o unitate sanitară care oferea servicii la standardele din anii ’80, într-o unitate sanitară care poate oferi servicii medicale la standarde actuale”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here