Polițiștii i-au învățat pe membrii CAR „Milcov“ cum să se ferească de infractori

0
614


Din cauza numărului tot mai mare de infracțiuni ce vizează păcălirea persoanelor vârstnice, polițiștii de la Serviciului de Ordine Publică și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu membrii cotizanți ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Milcov”. Polițiștii au discutat cu pensionarii despre cazurile tot mai frecvente de infracțiuni de înșelăciune prin metode cum ar fi accidentul, câștigarea unor concursuri, vânzarea de bunuri sau împrietenire.
Pensionarilor le-au fost prezentate și campaniile de informare derulate la nivelul județului Vrancea, respectiv „Neglijența – invitație deschisă la furt” și „Atenție la persoanele necunoscute”. „În cursul zilei de marți, 18 octombrie a.c., ofițeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat în municipiul Focșani, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor «Milcov» o întâlnire cu membrii cotizanți ai acestei instituții. Scopul activității a fost atât informarea persoanelor vârstnice cu privire la riscul la care este expusă această categorie socială cât și prezentarea unor recomandări care să reducă riscul de victimizare în rândul acestora. Cu această ocazie, au fost prezentate prioritățile Poliției Române, cu accent pe cooperarea membrilor comunității în vederea prevenirii și reducerii criminalității în mediul urban, îndeosebi în rândul persoanelor vârstnice, o categorie socială predispusă la victimizare. A fost prezentată Campania națională «Neglijența – invitație deschisă la furt», ocazie cu care s-au distribuit pliante cu un set de măsuri minime ce trebuie avute în vedere pentru prevenirea furturilor din locuințe.
Subiectul cel mai discutat a fost legat de cazurile tot mai frecvente înregistrate la nivel național pe segmentul infracțiunilor de înșelăciune, fiind prezentate exemple de cazuri ale unor infracțiuni de acest gen prin diferite metode (accidentul, câștigarea unor concursuri, vânzarea unor bunuri, împrietenire, etc.). Deasemenea, la nivelul județului Vrancea se află în desfășurare și Campania locală de prevenire intitulată «Atenție la persoanele necunoscute», iar în acest context polițiștii au recomandat participanților să verifice orice informație primită telefonic, să nu ofere date de identificare apelantului, să rețină cât mai multe semnalmente dacă ajung în situația de a se întâlni cu aceștia și să informeze imediat poliția pentru a fi luate măsurile legale”
, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here