Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au vizitat copiii ocrotiți în cadrul Modului „Forget me Not” din Centrul de Asistență și Sprijin Vrancea, cărora le-au „predat” o lecție de supraviețuire în cazuri de dezastre. Evenimentul, organizat de DGASPC Vrancea, în parteneriat cu ISU Vrancea a avut loc cu prilejul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.
La întâlnire a participat căpitan Åerban Claudiu din cadrul ISU Vrancea, care a urmărit, prin discursul său, implementarea unui comportament adecvat în rândul beneficiarilor, precum și prezentarea unor reguli și măsuri de apărare împotriva dezastrelor naturale. Acesta le-a împărtățit copiilor riscurile la care sunt expuși în momentul declanșării unui cutremur, modalitățile de protecție individuală și colectivă în timpul cutremurului, necesitatea pregătirii și importanța educației anti-cutremur.
Specialiștii ISU Vrancea au pus accent pe informarea elevilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat înaintea, în timpul și după producerea unui cutremur. Totodată, copiii au învățat lucruri noi și utile despre incendii, energia electrică și gaze naturale, ce pericole pot presupune acestea, ce măsuri trebuie luate și ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranță, acasă sau la școală. „Alături de eforturile pe care le depun aceștia, ca și factori de răspundere din obiective și localități, la prevenirea dezastrelor naturale este imperios necesar să participe activ cetățeanul însuși, fie el tată ori mamă, fie instructor sau cadru didactic. Numărul mare de victime, în special din rândul copiilor, trebuie să consituie un semnal de alarmă pentru noi toți. Cu alte cuvine, acest semnal nu trebuie conștientizat de pompieri ci în primul rând de noi, societatea civilă”, a transmis Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.