ULTIMA ORĂ! Din cauza unei alunecări de teren, drumul naţional de la Jitia este blocat! Un autobuz plin cu călători a ajuns în râpă

4
14129


Drumul Național DN2 N este blocat de pământ la intrare în comuna Jitia, satul Jitia de Jos, la kilometrul 46+300. Acum se circulă pe un drum de pământ făcut prin grădina unui localnic. Primarul localității Ion Păun spune că lucrurile au căpătat o amploare și mai mare, iar alunecarea de teren este cel mai mare pericol. În această dimineață, un autobuz plin cu călători a rămas blocat în râpă și a fost nevoie de un tractor de mare putere pentru a fi scos de acolo. Miile de tone de pământ curg pur și simplu la vale din cauza infiltrațiilor de la ploaia care nu se mai oprește de luni seară. „Luni seară au fost cei de la Drumuri Naționale cu domnul director cu un buldo excavator și au dat pământul la o parte să se poată circula. Am stat până pe la orele 22.00 și am măsurat să văd cât pământ vine din munte. Dimineață m-am dus la ora 04.30 și deja valul de pământ avansase cu un metru și jumătate. Am dat și buldo de la primărie să intervină să putem ține drumul circulabil. Am scos autobuzul din râpă deoarece a rămas blocat și celelalte mașini se adunaseră în spate. Ar trebui ca cei de la Drumuri naționale să vină cu utilaje mari, nu mai este de ajuns un buldo excavator deoarece este foarte mult pământ care vine în drum. Drumul de asfalt nu mai există, a fost deja ocupat de pământ și se circulă pe pământ pe marginea drumului. Să vină cei de la Regională de la Iași cu utilaje că drumul se va bloca în curând. Plouă de azi noapte permanent”, a spus Ion Păun, primarul de la Jitia. 
Prezent la fața locului, Marian Paraschiv, șeful Secției de Drumuri Naționale Vrancea a precizat că a solicitat sprijin la Regionala de Drumuri Naționale Iași, pentru a găsi un excavator de mare putere care să degaje pământul de pe drum. „Am fost de luni seară acolo. Alunecarea de teren a înaintat agresiv spre partea carosabilă și trebuie să intervenim cu un utilaj mult mai mare, nu cu ce avem noi în dotare. Voi face demersuri către Regionala de Drumuri Naționale Iași să găsim un excavator și să intervenim de urgență”, a spus Marian Paraschiv. Reamintim că în luna mai a acestui an, aproximativ 7.000 de persoane din comunele Jitia și Vintileasca au rămas izolate, după ce drumul național 2N Dumbrăveni – Jitia – Vintileasca a fost distrus, după ce ploile abundente au activat alunecări de teren. Cu toate că pentru deblocarea situației, CNADNR a trimis atunci în zonă o firmă care a făcut o cale de trecere provizorie pentru a se putea aproviziona localitățile izolate, acum situația este din nou de gravă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here