În timp cercetătorii s-au contrazis asupra dependenței date de alimentele procesate, aceștia au încercat să descopere alimentul care provoacă cea mai mare dependență. Autorii studiului au caracterizat dependența prin intermediul factorilor precum ,,pierderea controlului asupra cantității consumate in ciuda efectelor negative resimțite, precum și imposibilitatea renunțării la aliment deși își doresc acest lucru”. Studiul acestora a fost susținut de testele realizate pe 504 participanți ce i-au ajutat să descopere alimentele la care oamenii nu pot rezista în general, notează Descoperă. ,,Deși cauzele obezității sunt multiple, un factor care ar putea contribui ar fi dependența provocată de unele alimente,” a declarat autorul studiului.
Pentru a testa diferențele dintre alimente, autorul a completat cu ajutorul a 120 de studenți Scala Yale a Dependenței de Alimente realizată inițial de Gerhardt, pentru a determina substanța ce creează dependență. Studenților li s-au prezentat imagini cu diferite alimente în paralel, iar ei au decis care dintre cele două consideră că ar putea produce dependență. Fără nicio suprinză, mâncărurile bogate în grăsimi și carbohidrați au fost printre cele preferate. Experții au decis: ciocolata provoacă cea mai mare dependență, aceasta este urmată de înghețată și apoi de cartofii prăjiți.
Articolul integral pe http://bit.ly/2dQSuXx