VIDEO : O artistă din Ucraina ”pictează” cu gloanțe pentru a atrage atenția asupra conflictelor armate din țara sa

0
751


O artistă din Ucraina a realizat o serie de opere de artă din gloanțe și alte astfel de elemente adunate de pe frontul din estul Ucrainei, din zone în care sunt duse lupte sângeroase între separatiștii proruși și forțele ucrainiene. Săptămâna viitoare, Daria Marchenko, împreună cu un alt artist, Daniel Green, își va prezenta lucrările în Statele Unite, într-un turneu ce va include diverse locații, de la școli din Ivy League precum Harvard și Yale, până la Muzeul Eli Broad din Los Angeles, în încercarea de a atrage atenția asupra războiului din țara sa, informează AFP.
Printre operele sale de artă se află și ”Inima Războiului”, un tablou realizat din gloanțe, ce înfățișează un om decapitat prin venele căruia pompează petrol. ”Aceste tablouri îl reprezintă pe Vladimir Putin și pe alți dictatori”, a declarat Marchenko pentru AFP. O altă operă de artă, intitulată ”Creierul Războiului”, înfățișează o grenadă realizată din obiective foto și semnifică propaganda rusească promovată de media pro-Kremlin. ”Oamenii mă întreabă: ‘De ce lucrezi cu astfel de materiale?’. Acestea sunt picturile mele”, a spus artista referindu-se la proiectile. ”Ziua în care aceste lucrări vor dispărea, va fi cea mai fericită zi din viața mea”, a adăugat ea.
Marchenko a atras atenția media, anul trecut, cu un portret de doi metri al președintelui rus Vladimir Putin, realizat din 5.000 de cartușe de gloanțe. Acesta a fost intitulat ”Fața Războiului”. Artista a declarat că din cauza a ceea ce face ar fi fost amenințată cu moartea. ”A existat o tentativă de asasinat. Și s-a încercat răpirea mea”, a mai declarat aceasta pentru AFP.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here