Transportatorii au circulat luni, timp de două ore, cu viteză redusă pe liniile de centură, pe drumurile de trafic greu, provocând numeroase blocaje în trafic. Potrivit președintelui COTAR, Vasile Ștefănescu, protestul s-a desfășurat pe linia de centură a orașelor Arad, Timișoara, Bistrița, Bacău și a altor mari orașe, între ora 10:00 și 12:00, urmând ca, pe 15 septembrie, să aibă loc un mare miting, la care sunt așteptate peste 100.000 de mașini. „Mitingul cel mai mare va avea loc pe data de 15 septembrie. Credem că vor depăși 100.000 de mașini în toate orașele țării unde sunt organizate, inclusiv cu Bucureștiul. Guvernul trebuie să dea această Ordonanță de Urgență pe care o cerem din 17 decembrie pentru modificarea legii RCA. Nu afectăm cu nimic bugetul statului, decât, probabil, aceste multinaționale își vor reduce profitul. Atâta tot”, a declarat luni Vasile Ștefănescu, la Digi 24.
Reprezentanții COTAR, semnalau săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că premierul are la îndemână două soluții de care poate uza, pentru rezolvarea crizei RCA și stingerea conflictului creat de aceste multinaționale cu transportatorii și posesorii de auto din România: anume să facă uz de Legea 21/1996 art. 4 privind intervenția Guvernului în împrejurări excepționale (întreaga industrie de transport din România trece printr-o astfel de perioadă cu totul excepțională și dramatică, de prăbușire, din cauza creșterii nejustificate a costurilor poliței RCA, cu sprijinul ASF) sau proiectul de Lege al RCA, aflat în dezbatere la Senatul României, în Comisia pentru buget-finanțe, să fie adoptat prin Ordonanță de Urgență, pentru a intra imediat în aplicare.
Potrivit comunicatului remis AGERPRES pe 2 septembrie, COTAR a depus cerere de miting pentru data de 15 septembrie în toate orașele reședință de județ. Protestul va începe simultan, atât în București, cât și în celelalte orașe, începând cu ora 9:00.
Articolul integral pe http://bit.ly/2cBOiMb