ULTIMA ORĂ! Doi candidați au fost ELIMINAȚI de la Bac

2
1676


Doi candidați au fost eliminați de la prima probă a sesiunii de toamnă a examenului de  Bacalaureat, respectiv proba de limba și literatura română, după ce au încercat să fraudeze. Informația ne-a fost confirmată de inspectorul de specialitate, Silvia Chelariu, care este și purtător de cuvânt al ISJ Vrancea. „Doi candidați au fost eliminați de la proba de limba și literatura română pentru intenția de a frauda examenul. În consecință, aceștia nu vor mai putea participa la probele următoare și vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, au precizat reprezentanții ISJ Vrancea. Aceștia au mai arătat că 340 de candidați s-au înscris pentru susținerea primei probe, dar numai 284 au fost prezenți. 56 au fost declarați absenți.
O altă precizare foarte importantă face referire la faptul că lucrările candidaților prezenți la examen vor fi corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele.
Probele scrise în cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea a II-a, au început astăzi, urmând a se desfășura pe parcursul întregii săptămâni. Pe 24 august este programată proba obligatorie a profilului – proba E)c). Ultima probă scrisă va avea loc pe 26 august, respectiv cea la alegere a profilului și specializării – proba E)d). Primele rezultate vor fi afișate pe 29 august, până la ora 16.00, zi în care pot fi depuse și eventualele contestații, până cel târziu la ora 20.00. Contestațiile vor fi soluționate în zilele de 30 și 31 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 1 septembrie. 
În Vrancea funcționează două centre de examinare a abolvenților de liceu și unul de evaluare a lucrărilor. Primul centru de examinare a fost înființat la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau din Focșani. Cel de-al doilea centru de examinare va funcționa la Colegiul Tehnic Valeriu D. Cotea din Focșani. Centrul zonal de evaluare va funcționa la Colegiul Tehnic Auto Traian Vuia. Potrivit reprezentanților ISJ, vor susține a doua sesiune a Bacalaureatului 755 de absolvenți de liceu din întreg județul Vrancea. Singura unitate din Vrancea care nu are candidați la sesiunea a II-a a examenului de Bacalaureat este Colegiul Național Unirea. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here