ULTIMA ORĂ! A murit actorul Marin Moraru

0
11085


A murit actorul Marin Moraru, după o grea suferință. El se afla la Spitalul Elias din data de 10 august.
Actorul avea 79 de ani. Anunțul decesului a fost făcut, în direct, la Antena 3, de directorul medical al unității medicale.

Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală au confirmat pentru MEDIAFAX că actorul Marin Moraru a decedat duminică după-amiază. „Pacientul a decedat astăzi la ora 17.30, în urma unei suferințe grele și necruțătoare”, a declarat Daniela Safta, director medical al Spitalului Elias.
Conform ro.wikipedia.org, Marin Moraru s-a născut la data de 31 ianuarie 1937 în orașul București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” în anul 1961, la clasa profesor Dina Cocea, având ca examen de diplomă rolul Agamiță Dandanache din piesa O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale. După absolvirea facultății, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” (1968-1971) și la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” (1971-1974). După o perioadă în care a predat în calitate de conferențiar universitar la I.A.T.C. București (1974-1980), s-a reîntors în anul 1980 la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, unde a rămas ca actor. Din anul 2002 a fost societar de onoare al Teatrului Național din București.
Distincții
Premiul Gopo al Asociației pentru promovarea Filmului Românesc, ediția a 3-a, 2009, pentru întreaga carieră.
Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF 2015 pentru întreaga activitate.
Piese de teatru
Pigulete plus cinci fete de C. Bratu
Chirița în provincie de Vasile Alecsandri
Ocolul Pământului de P. Kohout
Umbra de E. Swartz
Troilus și Cresida de W. Shakespeare
Capul de rățoi de George Ciprian
D’ale carnavalului de I.L. Caragiale
Nepotul lui Rameau de Diderot
ransplantarea inimii necunoscute de A. Marodin
Leonce și Lenav de G. Buchner
Un fluture pe lampă de Paul Everac
Trei frați gemeni din Veneția de A. Mattiuzzi
Ultima oră de Mihail Sebastian
O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale
Saragosa
Romulus cel Mare de Friedrich Dürrenmatt
Gaițele de Alexandru Kirițescu
Fundația de Valeho
O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale
Așteptându-l pe Godot de Samuel Beckett
Harap Alb de Radu Ițcuș
Azilul de noapte de Maxim Gorki
Take, Ianke și Cadîr de Victor Ion Popa
Crimă pentru pământ, dramatizare de Gr. Gonța după romanul omonim de Dinu Săraru
Egoistul de Jean Anouilh
Femeia îndărătnică de W. Shakespeare
Piscina de la miezul nopții de Peter Karvas
Filmografie
Haiducii (1966)
Un film cu o fată fermecătoare (1966)
Maiorul și moartea (1967)
Răzbunarea haiducilor (1968)
Felix și Otilia (1972) – dublaj de voce Costache Giurgiuveanu
Filip cel Bun (1974)
Un comisar acuză (1974) – comisarul Ghiță Petrescu
Un zâmbet pentru mai târziu (1974)
Actorul și sălbaticii (1975) – majordomul Vasile
Elixirul tinereții (1975)
Toamna bobocilor (1975) – Toderaș
Operațiunea Monstrul (1976) – Corneliu
Tufă de Veneția (1977)
Iarna bobocilor (1977) – Toderaș
Concurs (1982)
Faleze de nisip (1982)
Ringul (1984) – Tom
Zbor periculos (1984)
Masca de argint (1985) – Boier Vâlcu
Vară sentimentală (1986)
Cuibul de viespi (1986)
Chirița în Iași (1987)
În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
Inimă de țigan (2007) – Cristofor
Regina (2008) – Cristofor
Iubire și Onoare (2010) – Mohamed
Pariu cu viața (2011) – Doctorul Crăciun
O noua viata (2014) – Bunicul Ancai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here