Acțiunea în justiție a lui Hulk Hogan împotriva Gawker duce la închiderea site-ului de știri de senzație

0
427


Afacerea „sex-tape” cu Hulk Hogan i-a fost fatală site-ului de știri de senzație Gawker.com care, obligat să intre în faliment după ce a pierdut procesul intentat de luptătorul de catch Hulk Hogan, a anunțat joi că se va închide săptămâna viitoare. „După 14 ani de activitate, Gawker.com se va închide săptămâna viitoare”, informează un scurt mesaj postat pe internet și preluat vineri de AFP. „Nick Denton, directorul general, a anunțat acest lucru actualilor salariați ai site-ului joi după-amiază”, adaugă mesajul. Într-un mesaj de adio preluat de presa americană, Nick Denton arată că „arhivele vor rămâne, dar numărul de luni va fi ultimul”, deși nu exclude ca site-ul „să aibă cu timpul un al doilea act”.
    Gawker a depus bilanțul în luna iunie, ca urmare a unei condamnări primite cu trei luni înainte, care îl obliga să îi plătească lui Hulk Hogan despăgubiri de 140 de milioane de dolari. Cunoscutul luptător de catch american intentase proces împotriva site-ului după ce acesta difuzase un videoclip în care Hogan era pe cale să aibă o relație sexuală cu soția unuia dintre prietenii săi. Grupul TV spaniol Univision a confirmat faptul că va cumpăra cea mai mare parte din celelalte active ale grupului Gawker Media cu 135 de milioane de dolari, după o licitație organizată de judecătorul pentru falimente, dar că „nu va opera site-ul Gawker.com.”. În schimb, va prelua alte platforme cu aproape 50 de milioane de cititori pe lună, printre care site-urile de știri Gizmodo (despre sectorul tehnologic), deadspin (axat pe sport), Jezebel (care se adresează publicului feminin) sau Jalopnik (dedicat mașinilor).
    La fel ca site-ul de știri satirice The Onion, achiziționat deja în cursul acestui an de Univision, aceste platforme vor fi integrate diviziei sale de activități digitale Fusion Media Group (FMG), prin care grupul încearcă să se adreseze îndeosebi publicului tânăr. Nick Denton, care a fost condamnat în solidar cu grupul și care s-a declarat în faliment personal la începutul lunii august, a precizat că nu se va alătura Univision. La sfârșitul lunii mai, Peter Thiel, cofondator al eBay, a dezvăluit că a finanțat apărarea lui Hulk Hogan cu circa 10 milioane de dolari. Nick Denton a vorbit despre o „răzbunare personală” a lui Thiel, a cărui homosexualitate fusese dezvăluită de Gawker în 2007, încheie AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here