Tinerii focșăneni au Verde la Teatru

0
844


Tinerii focșăneni sunt invitați să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului Verde la Teatru, care se la desfășura în perioada 22-25 august pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani. Echipa Verde la Teatru este sprijinită în derularea acestui eveniment de Asociația „Atelierul de Cultură”. „Echipa Verde la Teatru invită tinerii focșăneni într-o lume în care voia bună se întâlnește cu fresca de sentimente zugrăvită de actorii prezenți pe scena Ateneului Popular «Maior Gh. Pastia». În perioada 22-25 august, echipa verde dorește să îmbunătățească proiectul cu aer juvenil – Festivalul «Verde la Teatru – Ediția a II-a», sprijiniți de Asociația «Atelierul de Cultură», pentru publicul focșănean dornic de taine inovative. Acesta este un festival realizat de liceeni pentru toți tinerii din comunitate și prin care se dorește promovarea artei teatrale sub toate formele ei. Considerăm o necesitate a consolidării spectacolelor de teatru în rândul tinerilor, pentru că aceștia uită ceea ce înseamnă frumosul, efemerul simbolizat de puritatea actorilor ce transmit sentimente înălțătoare publicului”, este mesajul postat pe pagina de facebook a evenimentului. 
Potrivit aceleiași surse, echipa Verde la Teatru este alcătuită din elevi de la 5 licee din Focșani, „care au învățat ce înseamnă eternitatea prin spectacol și au dorința de a arăta tinerilor, viziunea lor asupra acestuia”.  Anul acesta vor fi mai multe spectacole, anunță organizatorii. „Anul acesta aducem mai multe spectacole dar și traineri renumiți, pentru a răspândi sentimentul feeric de bucurie și de efemeritate a frumosului, privind din mai multe perspective cultura. Din dorința de a diversifica atelierele, de anul acesta aducem câte unul din cât mai multe laturi, precum cel de teatru, dans contemporan, scriere și fotografie. Pe lângă acești traineri, aducem în oraș spectacole de licență sau master scoase de sub aripa UNATC-ului, dar și teatre independente. În această perioadă, avem și proiecție de film în  parteneriat cu asociația One World Romania la Școală. Festivalul se va încheia cu o seară minunată, plină de energie, cu muzică și poezie”, continuă postarea de pe facebook.
Evenimentul este organizat cu scopul de a atrage tinerii către sălile unde se joacă teatru. În același timp, se dorește promovarea artei teatrale. „În același timp, dorim să promovăm arta teatrală și să deschidem apetitul tinerilor pentru aceasta, susținând ideea de a renunța, pentru câteva zile, la cluburi sau PUB-uri, în schimbul culturii. Dorim ca sala Ateneului Popular să fie acaparată de tineri curioși, dornici de a descoperi și de a se dezvolta armonios în cadrul proiectului. Acesta înglobează toate calitățiile pe care un festival ar trebui să le dețină: de la spectacole cu actori, la cele cu liceeni talentați; de la ateliere creative, la surprinderea publicului prin construirea detaliată a programului diversificat și conceptelor noi aduse în oraș”, au mai transmis organizatorii.
Potrivit acestora, „anul acesta Festivalul Verde la Teatru este un festival #desprenoi – despre noi, despre ei, despre tineri în general și despre cum ei fac lucruri faine pentru comunitate, fie prin voluntariat, fie prin alte moduri. Este un festival despre energia și veselia pe care o transmit tinerii, despre talentul lor, despre poveștile lor, despre cum ne rupem din timpul nostru pentru a aduce lucruri faine în comunitate. Este despre cum o facem cu plăcere și nu cerem nimic la schimb decât aplauze. Este #desprenoi pentru a fi băgați în seamă și pentru a arăta că și noi putem face ceva de calitate”.

Programul evenimentului este următorul:

Luni – 22.08
11:00 – Atelier de fotografie
12:00 – Atelier de teatru – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
17:30 – Deschiderea Oficială – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
18:00 – Spectacol de teatru – Avioane de Hârtie – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
20:30 – Spectacol de teatru – Nenumitul Edi Cîrlan – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia

Marți – 23.08
11:00 – Atelier de fotografie
11:00 – Atelier de teatru – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
18:00 – Spectacol de teatru – Caii la fereastră – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
20:00 – Spectacol de teatru – LUNGS – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia

Miercuri – 24.08
11:00 – Atelier de fotografie
11:00 – Atelier de dans contemporan – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
18:00 – Spectacol de teatru dans – 365 de OI – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
20:00 – Proiecție film – Toto și surorile lui – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia

Joi – 25.08
11:00 – Atelier de fotografie
11:00 – Atelier de dans contemporan – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
17:00 – Sesiune interactivă – #desprenoi – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
19:30 – Spectacol de teatru – Omul pernă – Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia
21:00 – Muzica și poezie – Corso

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here