Magistrații au dispus începerea judecății în dosarul bărbatului acuzat că și-a omorât vecina

0
828


Dosarul în care un bărbat din Nistorești, Ionel L., este acuzat că și-ar fi omorât vecina va rămâne pe rolul instanței de judecată. Magistrații Tribunalului Vrancea au hotărât, ieri, ca dosarul să nu fie retrimis la parchet pentru refacerea urmăririi penale. Decizia nu este definitivă. „Respinge ca nefondată cererea formulată de partea civilă Roman Ionel, com. Jariștea, (…), de restituire a cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 1228/P/2016 din 12.07.2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea privind pe inculpatul Lazăr Ionel, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 Cod penal, precum și a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul Roman Ionel. (…) obligă partea civilă Roman Ionel la 50 lei cheltuieli către stat. Cu drept de contestație. Document: 17.08.2016”, este decizia judecătorilor de la Tribunalul Vrancea.
Reamintim că la sfârșitul lunii iunie, o femeie de 75 de ani din Nistorești, Maria Roman, a fost găsită moartă, pe un teren situat la 500 de metri de casa ei. Femeia plecase de acasă să ia pensia băiatului ei bolnav și nu s-a mai întors. Seara, îngrijorat, soțul ei a început să o caute, dar nu a găsit-o decât în ziua următoare, în jurul orei 4.00. Bărbatul a găsit-o fără banii de pensie asupra ei, într-o poziție nefirească, cu fața în jos și plină de sânge, cu o lovitură puternică în zona capului, motiv pentru care a fost anunțată poliția.
Un alt fiu de-al femeii, Ionel Roman, șeful Serviciului pentru Situații de Urgență din Jariștea, l-a acuzat de crimă pe vecin, respectiv pe Ionel L.. Ionel Roman ne-a precizat la momentul respectiv că vecinul, cu 40 de ani mai tânăr decât mama sa, ar fi fost de mai multă vreme într-un conflict cu victima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here