VIDEO şi GALERIE FOTO : Proiectul de asfaltare a străzilor din Suraia a fost finalizat

0
957


Autoritățile locale din Suraia au finalizat proiectul de asfaltare a străzilor din comună. Este vorba de un proiect în valoare de 6,3 milioane de lei, prin intermediul căruia au fost asfaltați 10 kilometri de străzi. Lucrările de reabilitare și asfaltare a străzilor din comuna Suraia au început în luna aprilie a.c. și au constat în balastare, turnarea a două straturi de asfalt, realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale și a mai multor podețe. Primarul Vasile Grosu a declarat că acesta este cel mai mare proiect de reabilitare a străzilor din comună. „Am finalizat lucrările la cel mai mare proiect de reabilitare și asfaltare a străzilor din Suraia. Proiectul are o valoare de aproape 6,3 milioane de lei și a constat în balastarea și asfaltarea a 10 kilometri de străzi.  Fnanțarea este asigurată de Guvernul României”, a precizat primarul Vasile Grosu.
    În ultimii ani, autoritățile locale din Suraia au reușit să construiască o sală de sport cu o capacitate de 150 de locuri, una dintre cele mai mari săli de sport din județ. Lucrările la acest obiectiv au început în 2012 și au fost finalizate în luna august 2013.  Valoarea investiției este de 2.4 milioane de lei. De asemenea, autoritățile locale din Suraia au construi un teren de sport cu nocturnă, pe terenul pe care s-a aflat un cămin cultural, aflat în stare avansată de degradare. „Căminul Cultural se afla într-o stare avansată de degradare ca urmare a faptului că nu a fost reabilitat niciodată. Că așa stau lucrurile reiese și dintr-o expertiză realizată de Primăria Suraia din care rezultă că acest imobil nu mai poate fi folosit pentru întâlniri publice deoarece risca să se dărâme în orice moment, iar reparațiile ar fi costat mai mult decât construirea unui imobil nou. Așa se face că, având acordul consiliului local care a aprobat în unanimitate, a fost demolat căminul cultural și a fost construit terenul de sport”, a afirmat primarul Vasile Grosu.

Dig de protecție împotriva inundațiilor

    Primarul a arătat că o altă lucrare importantă, care reduce riscul de inundații în zona comunei Suraia, este proiectul de regularizare a râului Siret în zona localității Suraia, proiect extrem de important și finalizat ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Proiectul „Consolidare mal râu Siret în zona Suraia” a fost implementat de Administrația Bazinală de Apă Siret, iar finanțarea este asigurată în proporție de 90% din fondurile Uniunii Europene, valoarea proiectului fiind de 17,4 milioane lei. Proiectul a constat în realizarea a mai multe epiuri (dig folosit pentru regularizarea cursului de apă n.r.). Soluția epiurilor a avut efect iar curentul a fost deplasat către malul stâng al râului Siret și a dispărut pericolul erodării malului drept în porțiunea aflată cel mai aproape de digul ce protejează localitatea Suraia. În etapa a doua a fost consolidat malul Siretului pe toată lungimea de 2.500 metri în zona localității Suraia. Beneficiarii investiției de la Suraia sunt cei aproximativ 5800 de locuitorii ai comunei. Sunt protejate, de asemenea, 100 gospodării particulare, 100 hectare teren agricol, 2 școli, 3 grădinițe, infrastructura de transport și de telecomunicații, rețelele de utilități, respectiv energie electrică, alimentare cu apă, telefonie. Edilul șef din Suraia a ținut să precizeze că toate obiectivele de investiții au devenit realitate cu sprijinul necondiționat al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here