Tinerii vrânceni au ocazia să participe la evenimente din sfera dialogului, întâlnirile urmând a avea loc până în luna noiembrie. Evenimentele sunt organizate de tineREÈEA, o rețea de lucrători de tineret creată de Ministerului Tineretului.
La nivelul județului Vrancea sunt doi lucrători de tineret, respectiv Marina Marilena Pătrașcu și Ruxandra Dobre. Primul eveniment este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”, care va avea loc pe 29 iulie, în sala de ședințe a Direcției Județene de Sport și Tineret. Evenimentul este programat pentru ora 11.00. „În județul Vrancea, cei 2 voluntari lucrători de tineret alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Pătrașcu Marina Marilena și Ruxandra Dobre, vor pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel județean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat. Primul eveniment din sfera consultării este «Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate» și va avea loc vineri, 29.07.2016, în sala de ședințe a Direcției Județene de Sport și Tineret, Vrancea, începând cu ora 11.00. Activitățile fac parte din proiectele Lucrătorul de tineret, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +”, se arată într-un comunicat transmis Ministerul Tineretului și Sportului.
Potrivit aceluiași document, rezultatele discuțiilor „vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta”. Organizatorii urmăresc prin derularea proiectului „creșterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creșterea calității evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală”.
Rețeaua de lucrători de tineret, denumită tineREÈEA, a fost creată de Ministerul Tineretului cu scopul de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată, își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. „La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activități din sfera consultării și a dialogului structurat și 1 activitate de formare în comunitățile în care sunt activi. Preconizăm astfel 168 de evenimente și 42 de cursuri în toată țara la care sunt așteptați aproximativ 3000 tineri”, se mai arată în comunicat.