Fotbal. Robert Dogaru a revenit pe Milcovul! De la Tottenham Hotspur

0
1487


Robert Dogaru este un fotbalist român care joacă titular la echipa a doua a juniorilor Under 18 a formației engleze Tottenham Hotspur. Nu are încă 18 ani. Îi va împlini peste trei zile, adică la 24 iulie. I-am făcut urările de sănătate și de bine în viață marți seara, când l-am întâlnit pe stadionul Milcovul. Era împreună cu fostul său coleg de echipă – cu care a rămas prieten, Viorel Cristea, și el fotbalist, dar mijlocaș, încă jucător la LPS Focșani juniori A. Robert Dogaru venise la un meci de amatori, să-și vadă la lucru, adică în postura de portar, pe cel care l-a pregătit din copilărie pentru, probabil, cel mai dificil post din fotbal: tatăl său, Ion Dogaru. A avut – și are – de la cine să învețe, Ion Dogaru fiind cu ani în urmă, un valoros apărător al buturilor Unirii Focșani.

Robert Dogaru, acum, un tânăr bărbat, sobru și deschis, cu personalitate aproape surprinzătoare pentru vârsta lui, a început fotbalul la CSM Focșani cu Mircea Lazăr, după care echipa în care juca a fost preluată de Alin Samoilă-Sava. La 12 ani a plecat în Anglia, cu părinții. A continuat să joace fotbal, iar acum este în al doilea an de când a ajuns la una dintre formațiile celebre ale fotbalului englez. Tottenham s-a dovedit a fi un țărm primitor unde să ancoreze foarte tânărul aspirant la gloria sportivă, ca portar. „Am început ca amator, am continuat ca semiprofesionist. În Anglia nu poți semna ca profesionist până când nu împlinești 18 ani. Iar eu mai am până atunci!” „Ce spun cei de la echipă despre portatul Robert Dogaru?” „Spun bine! Sunt portarul lor favorit. Am apărat ca titular în cea mai mare parte a sezonului. Nu e rău, nu?”

Robert Dogaru va fi în țară, cu părinții, până pe 7 august. A doua zi, va începe, la Londra, pregătirea pentru un nou sezon competițional și o va continua pe cea pentru o lungă și fructuoasă carieră de portar! Într-un astfel de drum, o întoarcere la locul faptelor de început, pe Milcovul, i-a adus bucurie, motiv pentru care a și pozat pentru cititorii Monitorului de Vrancea, singur și împreună cu prietenul său, Viorel Cristea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here