Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Reţete delicioase pentru pofticioşi : Tartă cu caise


Ingrediente

Pentru aluat
125 g unt, 250 g făină, 50 g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 4 linguri apă rece

Pentru umplutură
50 g gem caise, 50 g pesmet, 300 g caise, 50 g alune

Preparare

1. Tai în bucăți mici untul înmuiat la temperatura camerei. Cerni făina într-un vas, adaugi zahărul pudră, gălbenușul, untul și amesteci. Adaugi apa rece și frămânți un aluat moale.
2. Întinzi o foaie puțin mai mare decât diametrul unei tăvi de 26 cm. Pui foaia în tava unsă, îmbrăcând marginile cu aceasta.
3. Ungi aluatul de pe fundul tăvii cu gem și îl presari cu pesmet. Speli și usuci caisele, le tai în jumătăți și le scoți sâmburii.
4. Așezi jumătățile de caise peste pesmet și le presari cu alune. Dai tava la copt pentru 30 minute. Lași să se răcească, apoi tai felii și servești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?