Ingrediente
Pentru aluat
125 g unt, 250 g făină, 50 g zahăr pudră, 1 gălbenuș, 4 linguri apă rece
Pentru umplutură
50 g gem caise, 50 g pesmet, 300 g caise, 50 g alune
Preparare
1. Tai în bucăți mici untul înmuiat la temperatura camerei. Cerni făina într-un vas, adaugi zahărul pudră, gălbenușul, untul și amesteci. Adaugi apa rece și frămânți un aluat moale.
2. Întinzi o foaie puțin mai mare decât diametrul unei tăvi de 26 cm. Pui foaia în tava unsă, îmbrăcând marginile cu aceasta.
3. Ungi aluatul de pe fundul tăvii cu gem și îl presari cu pesmet. Speli și usuci caisele, le tai în jumătăți și le scoți sâmburii.
4. Așezi jumătățile de caise peste pesmet și le presari cu alune. Dai tava la copt pentru 30 minute. Lași să se răcească, apoi tai felii și servești.