Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO :Elevii de clasa a VIII-a au completat fișele de admitere la liceu


Elevii de clasa a VIII-a au mers ieri la școlile pe care le-au absolvit pentru a completa fișele cu opțiuni de admitere la liceu. Joi, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea a dat publicității ierarhia mediilor absolvenților de clasa a VIII-a în vederea admiterii la liceu. Potrivit statisticii privind tranșele de medii la admitere, 39 sunt cuprinse între 2 și 2,99, iar 61 de medii sunt între 3 și 3,49. Între 3,50 și 3,99 sunt 101 medii, între 4 și 4,49 sunt 158 de medii, iar între 4,50 și 4,99 sunt 175 de medii. 193 de medii sunt între 5 și 5,49, iar 230 între 5,50 și 5,99. Medii între 6,00 și 6,49 sunt 217, între 6,50 și 6,99 sunt 218, între 7 și 7,49 sunt 219 medii, iar 230 între 7,50 și 7,99. Medii între 8,00 și 8,49 sunt 225, între 8,50 și 8,99 sunt 248, iar între 9,00 și 9,49 sunt 219. Între 9,50 și 10 sunt 155 de medii.
La nivelul județului Vrancea, eleva Mădălina Rogozan este singura absolventă care are media 10 la admitere. Inițial, ea a luat 9,90 la matematică la Evaluarea Națională, dar a făcut contestație, în urma căreia nota a fost transformată în 10. Cum are media 10 de absolvire a celor patru clase de gimnaziu, ea se situează în fruntea clasamentului în ceea ce privește media de admitere, respectiv 10. Este urmată de Andreea Oana Păun, care are media de admitere 9,99. Aceasta a luat 10 la Evaluarea Națională, dar media celor patru ani de gimnaziu a fost 9,98. Diana Corina Soare se clasează pe locul III cu media de admitere 9,97, fiind urmată de Beatrice Budeanu cu 9,96 și de Andrei Stelian Anghel cu aceeași medie.
Cei mai buni dintre elevi au spus că au ales licee precum Unirea și Cuza, dar la fel de căutate sunt și Economic ori Pedagogic. „Prima opțiune este Unirea, la științele naturii. Media de admitere este 9,94, fără emoții. Mai am și alte opțiuni, tot Unirea, dar mate – info. Ca să fiu sigur, voi scrie toate profilele de la Unirea. În această vară mă voi relaxa, voi merge la mare, la bunici și restul timpului liber îl voi petrece cu prietenii. Ca licean, din toamnă o să fie o perioadă de acomodare și o aștept cu nerăbdare”, a declarat Andrei Valiserianu.
Mulți dintre elevi spun că le vine greu să plece de la școala unde au învățat patru ani, dar se vor acomoda și cu viața de elev de liceu, din toamnă. „Prima opțiune mate – info la Cuza. Am media de admitere 9.56 și nu am deloc emoții. Perioada de gimnaziu a fost foarte frumoasă, am învățat multe de la domnii profesori. Mie îmi pare rău că plec de la această școală deoarece m-am atașat foarte mult de domnii profesori. Am mai optat pentru Cuza la chimie – biologie, la științele naturii, filologie și științele sociale”, a spus Andrei Vlad Panaitescu.
La fel de căutat este și profilul turism și alimentație de la Colegiul Economic, unde bătălia pe locuri este destul de strânsă. „Eu vreau la Liceul Economic, pe turism și alimentație. Apoi aș alege alte licee la care aș putea să intru. Doresc profile de la care aș putea să ies cu un viitor, din care să pot continua pe ceva sigur. Am media de admitere 9,23. După tot stresul vreau să mă liniștesc, să mă calmez, să mă bucur de vacanță și să joc fotbal, sportul meu preferat. La mare am fost deja zilele acestea, acum să vedem ce va spune și mama pentru o altă perioadă de petrecere a vacanței”, a spus Ionuț Alexandru Vlăsceanu. „Prefer Liceul Economic, turism și alimentație sau comerț. Eu vreau și la un liceu tehnic, pentru că îți asiguri viitorul. Am diplome de angajare, dacă vreau să mă opresc la 10 clase pot să mă angajez după. Am emoții, este firesc”, a spus Dănuț Florin Oglaghe.
Elevii nu spun nu nici Liceului Pedagogic, în special profilului filologie. „Eu vreau la Liceul Pedagogic, la filologie. Am 8.02 și am mai pus la opțiuni și Economic, la turism și alimentație. Eu îmi doresc foarte mult să intru la Pedagogic”, a spus Dragoș Măslin.
Părinții elevilor spun că pentru școlarii cu medii mari emoțiile au dispărut. Aceștia au precizat că i-au lăsat pe copiii lor să decidă unde vor să meargă la liceu, deoarece este vorba de viitorul lor și cel mai important este ca acestora să le placă unde vor învăța. „Nu avem emoții, mulțumim bunului Dumnezeu, încrederea noastră a dat roade. Vrem la Liceul Economic, avem o medie de 9,23, pentru admitere, ceea ce nu ne mai dă emoții de acum. Opțiunea este a lui, nu a mea, este pasionat de chimie alimentară, vrea să se facă bucătar, șef bucătar dacă putem, și nu vreau să intervin în viitorul lui. După ce se termină și perioada de depunere a dosarelor ne vom bucura de vacanță, dar vom citi și bibliografia școlară măcar pentru primul an de liceu, dar în mare parte vom beneficia și de vacanță”, a spus Ana Maria Bentea, mama elevului Ionuț Alexandru Vlăsceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?