Queen și Adam Lambert: Show regal la București; Lambert: Îi celebrăm pe Queen și Freddie Mercury

0
531


Tehnologia a fuzionat cu rock-ul clasic, forța vocală și spiritul dramatic al vocalistului Adam Lambert s-au împletit cu postura aristocrată a veteranilor Queen – Brian May și Roger Taylor – într-un show ce l-a adus, pentru episoade de câteva secunde, și pe legendarul Freddie Mercury pe ecranele din fața Palatului Parlamentului. Show-ul de marți seara, din Piața Constituției, a făcut mii de oameni să cânte pe hituri precum „Another One Bites the Dust”, „A Kind of Magic” și „Somebody to Love”. Formula Queen a reunit veteranii rock cu un nou solist vocal — Adam Lambert — care, la rândul său, i-a făcut o reverență celui care a fost Freddie Mercury.
    După ce a intrat în forță pe scenă, cu mișcări dramatice, vestimentație androgină și ochelari excentrici, a cântat de pe un jilț și a băut dintr-un pocal pentru a se răcori, Lambert a făcut o scurtă pauză, pentru a vorbi cu publicul și a-i aduce un omagiu artistului Freddie Mercury.”Bună seara, București! E o saună aici!”, s-a adresat el publicului, după care a vrut să pună lucrurile la punct. „Va exista un singur om pe nume Freddie Mercury. Eu nu sunt Freddie Mercury, dar îl iubesc ca și voi”, a spus solistul, în timp ce spectatorii strigau „Freddie — Freddie”. „Vă cer o favoare — Putem să îi celebrăm pe Queen și pe Freddie Mercury?”, a întrebat el retoric. Iar celebrarea în show-ul de două ore a însemnat scurte proiecții cu Mercury, în timpul cântecelor Queen care au devenit adevărate imnuri, dar și câte o piesă de vestimentație ce amintea de legendarul muzician — o vestă de piele cu ținte, pantofi cu tocuri supradimensionate sau ochelari uriași.

    Veteranii Queen — Brian May (chitară) și Roger Taylor (baterie) — au interpretat cu căldură și detașare aristocrată. May, vizibil emoționat, a încântat publicul cu solo-urile sale și s-a jucat cu cele mai noi tehnologii — de la o minicameră atașată de chitara sa care filma publicul până la cântatul într-un adevărat glob de lasere, spre finalul show-ului. Dar May a venit și la microfon, în prima parte a spectacolului, pentru „Love of My Life”, nu înainte de a mulțumi publicului. „A durat mult să ajungem la voi. Oare de cât timp am vrut să facem asta? Este absolut de necrezut. Ne-ați oferit o primire incredibilă”, a spus el. Acesta a inclus publicul într-o „fotografie de familie” Queen, folosind un selfie stick. „Îl folosești să îți faci fotografii singur, dar, și mai frumos, îl folosești să îți faci fotografii cu prietenii tăi”, a arătat artistul, înainte de a imortaliza publicul. „Dacă o să cântăm destul de tare, ceva magic se va întâmpla”, a adăugat May.
    A venit apoi rândul lui Roger Taylor să vină la microfon pentru „A Kind of Magic”. După ce, în primele 20 de minute ale show-ului, a stat în spatele tobelor, îmbrăcat impecabil în cămașă și sacou, Taylor a revenit pe scenă purtând negru, pentru a aduce puțină magie publicului.  Show-ul i-a adus un omagiu nu doar lui Mercury, ci și lui David Bowie, cu piesa pe care trupa a creat-o alături de acesta din urmă — „Under Pressure”. „Am pierdut un mare prieten și un mare geniu — David Bowie”, a declarat Taylor, înainte de a cânta această piesă.
    La finalul show-ului, publicul a cântat „Crazy Little Thing Called Love”, „I Want It All” și „Who Wants To Live Forever” — această ultimă piesă fiind momentul în care Brian May a oferit un regal muzical, din mijlocul unui glob de lasere. De altfel, solo-ul lui May înconjurat de lumini a amintit de pasiunea artistului pentru astronomie. Din concert nu a lipsit nici hitul „Bohemian Rhapsody”, în timpul căruia a fost proiectată imaginea lui Mercury pe ecranul rotund din spatele artiștilor. Lambert și-a îndeplinit misiunea nu de a-l înlocui pe Mercury, ci de a cânta în onoarea acestuia, cu alt tip de acute și alt gen de spirit dramatic, dar plin de forță și natural. Pentru bis, artiștii au păstrat „We Will Rock You” și „We Are the Champions”, pentru ca, la final, într-o ploaie de confetti, să salute publicul cu „God Save the Queen” pe fundal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here