Elevi și profesori de la Colegiul „Gh. Balș“, la cursuri în Polonia

2
878


Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud a finalizat, zilele trecute, perioada de mobilitate de trei săptămâni pentru însă 18 elevi de clasa a XI-a, profil electronică și mecatronică. Mobilitatea s-a desfășurat în Polonia, în orașul Wroclaw – oraș cultural european în 2016 – la Centrum Ksztacenia Praktycznego. Acesta a fost fluxul 3 al proiectului Erasmus + „With a good job in the future Europe”, proiect ce se derulează la liceul adjudean. Până în prezent, 54 de elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din fluxurile 1, 2 și 3 au dobândit competențe lingvistice, de specialitate și culturale în Portugalia și Polonia.
Pe 13 iunie a început și programul de mobilitate pentru STAFF- profesori, respectiv fluxul 4 al proiectului Erasmus+ „With a good job in the future Europe”, care se va încheia pe 24 iunie. Mobilitatea personalului constă în formarea a 5 cadre didactice de la aria curriculară tehnologii prin centre de formare/școli VET și întreprinderi din altă țară. Profilul participanților este: cadre didactice de specialitate, mecanică, electronică/electrotehnică. Activitățile sunt  organizate de CKP, în Polonia.
Rezultatele așteptate sunt ca cinci cadre didactice VET să dobândească noi cunoștințe (know-how) despre noutățile tehnologice din domeniul lor de specializare, metodele de predare centrate pe elev și bunele practici din alte sisteme de formare, abilități și competențe de a utiliza metode noi și mijloace inovative de predare, cu resurse educaționale (documentație tehnică, software educațional) necesare pentru a eficientiza predarea culturii de specialitate, competențe lingvistice îmbunătățite, capacitate de a lucra în echipă, certificate Europass. Cele cinci cadre didactice care beneficiază de formare într-un context internațional sunt profesorii Maria Bîrlă, Tatiana Apostu, Ioan Pușcaș, Daniel Matei și Teodor  Brebuleț.
Monitorizarea fluxului va fi asigurată de profesoara Tincuța Zahariuc,  membră în echipa de proiect. „Mobilitatea are ca obiective dezvoltarea unui personal didactic VET de înaltă calitate la Colegiul Tehnic «Gheorghe Balș» din Adjud prin activități de job shadowing/observare în instituții de predare/formare din altă țară pentru 5 cadre didactice, capabile să răspundă nevoilor școlii, să îmbunătățească componența de pregătire în specialitate a elevilor în vederea creșterii performanțelor elevilor și îmbunătățirea capacității școlii noastre de a lucra la nivel internațional în scopul facilitării mobilității geografice și profesionale și creșterii angajabilității tinerilor europeni. Personalul didactic va obține prin job-shadowing cunoștințe noi despre echipamente și tehnologii actuale în domeniul mecanic și electric, dar și despre metode didactice centrate pe elev, IT în predare, abilități de utilizare a metodei lucrului în șase pași, competențe, predare colaborativă, proiectare didactică folosind metode moderne. În plan personal și social, dascălii vor dobândi abilități de comunicare în limba engleză, de lucru în echipă multiculturală, îmbunătățirea atitudinii față de formarea continuă„, a transmis profesoara Mariana Bîrlă, manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here