Excursii, mese festive, picnic și jocuri pentru copiii DGASPC Vrancea, de 1 Iunie!

0
683


Pentru a marca Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, și în acest an, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea va organiza mâine o serie de activități în cadrul serviciilor de protecție de tip rezidențial pentru copii. Potrivit celor spuse de Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al instituției, toți copiii beneficiari ai unei măsuri de protecție specială vor fi sărbătoriți de către personalul din centre prin organizarea de mese festive, ieșiri la picnic, jocuri și competiții distractive, activități de recreere – socializare. Totodată, li se va oferi și oportunitatea de a-și exprima talentul prin muzică sau dans în cadrul programelor artistice. „Paleta de activități din fiecare serviciu include și momente festive specifice unei astfel de zile speciale. În fiecare an, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Internațională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria”, a declarat Adina Lăscan.
             Astfel, copiii din Modulele Familiale Odobești vor pleca în excursie. Ei vor vizita Salina de la Târgul Ocna, județul Bacău, și Dealurile Măgurei. La final, se vor desfășura activități recreative, iar copiii vor beneficia de masă festivă cu prăjituri, suc și înghețată.
    La Centrul de Asistență și Sprijin se va organiza o activitate de recreere în aer liber, la care vor participa toți copiii din complex, împreună cu personalul unității. Se vor desfășura activități sportive, iar masa se va servi sub formă de preparate la grătar.
    La Modulele Familiale Mărășești se va organiza pentru copii un concurs de desene pe asfalt și o serie de jocuri recreative, aceștia urmând a-și petrece ziua într-un mod festiv cu tort, baloane, muzică, dulciuri, băuturi răcoritoare, socializând și  bucurându-se de diplome și premii simbolice.
    Copiii din Modulele Familiale Dumbrăveni vor organiza o acțiune de creație din materiale reciclabile în curtea interioară, punându-și astfel în valoare spiritul artistic și ilustrând lumea prin ochii inocenți ai copilăriei.
    Beneficiarii Modulelor Familiale Panciu vor marca această zi atât prin participarea la un concurs de desene cu o serie de icoane realizate pe sticlă, în acuarelă, cât și prin organizarea unei mese festive în cadrul centrului.
    Nu în ultimul rând, copiii din Modulele Familiale Copii cu Dizabilitați – Focșani vor participa la o serie de acțiuni interactive, constând în concurs de desene, masă festivă, activități recreeative. „Activitatea comună la nivelul tuturor centrelor o reprezintă implicarea în cadrul proiectului: «Protejați copiii… ei sunt minunea lumii!», eveniment ce are ca obiectiv principal promovarea unei atitudini civice unitare și pozitive în vederea sensibilizării tinerilor și sublinierii importanței abordării comune a elementului implicării sociale”, a spus Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here