VIDEO şi GALERIE FOTO : Doi bărbați morți și o femeie în stare gravă, după ce mașina în care se aflau a fost acroșată de tren

0
1503


Doi bărbați au murit sâmbătă dimineață, iar o femeie a fost grav rănită, după ce mașina în care se aflau a fost acroșată de un tren. Accidentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Slobozia Ciorăști. Potrivit unor surse, unul dintre bărbații decedați ar fi fost în trecut angajat la ENET, fiind la pensie.
Polițiștii care au efectuat cercetarea la fața locului au declarat că accidentul a avut loc pe fondul neasigurării și nerespectării semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată. Vinovat de producerea evenimentului rutier s-ar face șoferul unui autoturism Dacia Logan. În mașină se aflau trei persoane, respectiv doi soți din Focșani, în față, iar pe bancheta din spate un bărbat din Slobozia Ciorăști. Conducătorul autoturismului nu a respectat semnificațiile semnalelor acustice și luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată și și-a continuat deplasarea. Din păcate, mașina a fost spulberată de tren.

În urma coliziunii, șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 66 ani, și pasagerul din spate, un bărbat de 65 ani, au decedat pe loc. Femeia, care are 63 de ani și se afla pe locul din dreapta-față, a fost grav rănită, ea fiind transportată în comă la Spitalul Județean de Urgență Focșani. Sâmbătă după-amiază, medicii vrânceni au transferat-o pe femeie la Spitalul Bagdasar Arseni din București, starea sa fiind în continuare gravă. „La data de 28 mai 2016, în jurul orei 9:30, conducătorul unui autoturism marca Dacia Logan, în timp ce circula pe drumul DJ 205 C, din direcția Slobozia Ciorăști-Focșani, nu a respectat semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune, de la cantonul de trecere la nivel cu calea ferată, fiind acroșată de un tren care se deplasa spre Focșani. În urma producerii accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto, decesul unui ocupant din locul stânga-spate și rănirea gravă a unei ocupante pasageră pe locul din dreapta față”, a transmis comisarul șef Cătălin Stegărescu.
Conductorul trenului Regio București-Mărășești a declarat că a încercat să frâneze, dar nu a reușit să evite impactul. „Când l-am văzut, am luat măsuri de frânare rapidă. Am dat semnale… când l-am văzut mi-am spus: «Pe ăsta sigur îl lovesc». (mașina-n.r.) s-a blocat pe pasaj”, a declarat conductorul trenului Regio București-Mărășești. Una dintre femeile care călătoreau cu trenul a precizat că nu a văzut impactul dintre tren și Dacia, dar a auzit o bubuitură, după care a văzut un nor de fum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here