GALERIE FOTO : Patrula de reciclare din Garoafa a dat… deșteptarea

0
1301


Profesori și elevi de la Școala Gimnazială „Emil Atanasiu” Garoafa au mers pe străzile localității pentru a informa sătenii cu privire la modul în care trebuie făcută reciclarea. Astfel, dorind să-i facă pe localnici să conștientizeze că reciclarea este modul cel mai simplu prin care pot apăra mediul înconjurător, directoarea Fănica David, profesoara de educație fizică Marieta – Mirela Lazăr și mai mulți elevi au străbătut ulițele satului Făurei și ale satului Garoafa pentru a informa locuitorii despre dorința lor de a respira un aer mai curat. Profesoara Marieta – Mirela Lazăr a spus că ei, agenții Patrulei de Reciclare, devin motorul schimbării de mentalitate referitoare la reciclare, cu efecte pozitive pe termen lung.
Rețeaua Națională de Colectare oferă posibilitatea de a te debarasa corect și simplu de deșeurile electrice și electronice (DEEE), fie prin depunerea lor la punctele de colectare din instituții, firme, școli, fie la Centrele RoRec sau în cadrul acțiunilor de colectare RoRec, unde se primesc toate tipurile de deșeuri electrice. „Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu al Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, derulat în unitățile de învățământ pre-universitar din București și din țară, cu sprijinul inspectoratelor școlare locale și cu avizul Ministerului Educației Naționale. Prin programul Patrula de Reciclare, Asociația RoRec sprijină școala în misiunea de a forma o generație de tineri caracterizată de simțul responsabilității, grija față de mediul înconjurător, implicare în comunitate și încredere în propria putere de a aduce schimbări benefice în societate. La începutul anului școlar, în grădinițele, școlile și liceele înscrise formăm Patrule de Reciclare – echipe de aproximativ 20 de elevi, îndrumați de un profesor coordonator”, a spus Fănica David.
„Cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziția lor de Asociația RoRec, înțelegem potențialul de poluare al DEEE, conștientizăm faptul că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi și devenim ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitățile noastre. Pe parcursul anului școlar, inițiem, pe plan local, activități creative și de informare, prin care mobilizăm comunitățile să colecteze responsabil deșeurile de echipamente electrice și electronice pentru a reduce poluarea și pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene – 4 kilograme DEEE/locuitor anual”
, a spus profesoara Marieta – Mirela Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here